Do marinády dáme maso a důkladně do něj marinádu vmícháme. Necháme alespoň hodinu marinovat.
Marinovaná prsa důkladně osmahneme ze všech stran. Prsa musí mít před smažením pokojovou teplotu.
Mezitím si omyjeme brambory a nakrojíme napůl. Kdo má větší brambory, tak si nakrájí na víc kusů. Já měl brambory s čistou slupkou a proto jsem je neškrabal.
Zapneme troubu a necháme vyhřát na 200 stupňů. Pekáč vymažeme máslem.
Osmahnuté maso dáme na pekáč a přidáme k němu brambory. Posypeme rozmarýnem a dáme do trouby. Pečeme 10 minut.
Mezitím si oškrabeme mrkev a nakrájíme na špalíčky. Papriku nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
Po deseti minutách pečení přidáme k masu mrkev, papriku a česnek. Zalijeme vývarem a pečeme dalších 50 minut. Troubu stáhneme na 180 stupňů.
Ke konci pečení, když už je mrkev měkká, přisypeme do pekáče hrášek, zavřeme troubu a vypneme. Necháme 5 minut dojít.
Vyndáme maso z trouby a dáme na prkénko odpočinout. Po pár minutách nakrájíme na plátky. Maso by mělo být jako dort.
Do malé misky dáme jogurt a vmícháme výpek z pekáče. Množství výpeku nechám na Vás. Tím vytvoříte výborný dresink.
Servírujeme plátky masa polité dresinkem a k tomu bramborovo-zeleninovou přílohu.