Pracuji...
close

Pečená krůtí prsa na medu

Pečením masa vcelku nikdy nic nezkazíte, ba naopak.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 6 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
1 kilogram krůtí prsa
min 1 kilogram brambory
4 kus mrkev
1 hrnek hrášek
5 stroužek česnek
1 lžíce rozmarýn
na vymazání
1 lžíce máslo
marináda
2 lžíce med
3 lžíce olej olivový
1 lžíce sůl
dresink
na podlití
Sdílejte recept
Postup
To většího talíře si připravíme marinádu.
Do marinády dáme maso a důkladně do něj marinádu vmícháme. Necháme alespoň hodinu marinovat.
Marinovaná prsa důkladně osmahneme ze všech stran. Prsa musí mít před smažením pokojovou teplotu.
Mezitím si omyjeme brambory a nakrojíme napůl. Kdo má větší brambory, tak si nakrájí na víc kusů. Já měl brambory s čistou slupkou a proto jsem je neškrabal.
Zapneme troubu a necháme vyhřát na 200 stupňů. Pekáč vymažeme máslem.
Osmahnuté maso dáme na pekáč a přidáme k němu brambory. Posypeme rozmarýnem a dáme do trouby. Pečeme 10 minut.
Mezitím si oškrabeme mrkev a nakrájíme na špalíčky. Papriku nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
Po deseti minutách pečení přidáme k masu mrkev, papriku a česnek. Zalijeme vývarem a pečeme dalších 50 minut. Troubu stáhneme na 180 stupňů.
Ke konci pečení, když už je mrkev měkká, přisypeme do pekáče hrášek, zavřeme troubu a vypneme. Necháme 5 minut dojít.
Vyndáme maso z trouby a dáme na prkénko odpočinout. Po pár minutách nakrájíme na plátky. Maso by mělo být jako dort.
Do malé misky dáme jogurt a vmícháme výpek z pekáče. Množství výpeku nechám na Vás. Tím vytvoříte výborný dresink.
Servírujeme plátky masa polité dresinkem a k tomu bramborovo-zeleninovou přílohu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, smažení, nakládání
Typ chodu:
oběd, hlavní chod
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...