Načítání...
close

Buřt guláš

Poctivá česká klasika, kterou bez kvalitních špekáčků ani nezkoušejte.
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Ingredience
na smažení
na zahuštění
min 1 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si cibuli nadrobno.
Rozpálíme si ve větším hrnci sádlo a přihodíme cibuli. Smažíme do hnědospálena. To je stav, kdy cibulka vypadá už jako spálená, ale pořád je trošku hnědá :-)
Během smažení cibulky si nakrájíme špekáčky na čtvrtměsíčky. Také stihnete oškrábat brambory a nakrájet na menší kousky.
Nakrájené špekáčky přidáme k osmahlé cibulce. Za občasného míchání pár minut smažíme.
Do hrnce přidáme brambory a za stálého míchání smažíme 3 minuty smažíme.
Přidáme papriky, kmín, česnek, pepř a důkladně promícháme.
Zalijeme vývarem, promícháme a přivedeme k varu.
Z másla a mouky si vyrobíme máslovou jíšku. Zahustíme guláš na požadovanou hustotu a alespoň 20 minut vaříme.
Na konci vaření dosolíme a můžeme přidat i majoránku, kdo má chuť.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
hlavní chod, večeře
Příležitost:
oslava
Původ:
Česko