Pracuji...
close

Buřt guláš

Poctivá česká klasika, kterou bez kvalitních špekáčků ani nezkoušejte.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 6 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
na smažení
na zahuštění
min 1 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si cibuli nadrobno.
Rozpálíme si ve větším hrnci sádlo a přihodíme cibuli. Smažíme do hnědospálena. To je stav, kdy cibulka vypadá už jako spálená, ale pořád je trošku hnědá :-)
Během smažení cibulky si nakrájíme špekáčky na čtvrtměsíčky. Také stihnete oškrábat brambory a nakrájet na menší kousky.
Nakrájené špekáčky přidáme k osmahlé cibulce. Za občasného míchání pár minut smažíme.
Do hrnce přidáme brambory a za stálého míchání smažíme 3 minuty smažíme.
Přidáme papriky, kmín, česnek, pepř a důkladně promícháme.
Zalijeme vývarem, promícháme a přivedeme k varu.
Z másla a mouky si vyrobíme máslovou jíšku. Zahustíme guláš na požadovanou hustotu a alespoň 20 minut vaříme.
Na konci vaření dosolíme a můžeme přidat i majoránku, kdo má chuť.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
hlavní chod, večeře
Příležitost:
oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...