Uvařsisám.cz

nebojte se něco dobrého uvařit

Buřt guláš

„Poctivá česká klasika, kterou bez kvalitních špekáčků ani nezkoušejte.“
Způsob přípravy: smažení, vaření,
Typ chodu: hlavní chod, večeře,
Příležitost: oslava,
Potřebné vybavení: hrnec velký, nůž kuchyňský, prkénko (dřevěné), škrabka na brambory,
Původ receptu: Česko,
Příprava
15
minut
Vaření
40
minut
Ingredience
obecně
na smažení
na zahuštění
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Nakrájíme si cibuli nadrobno.
2. krok
Rozpálíme si ve větším hrnci sádlo a přihodíme cibuli. Smažíme do hnědospálena. To je stav, kdy cibulka vypadá už jako spálená, ale pořád je trošku hnědá :-)
3. krok
Během smažení cibulky si nakrájíme špekáčky na čtvrtměsíčky. Také stihnete oškrábat brambory a nakrájet na menší kousky.
4. krok
Nakrájené špekáčky přidáme k osmahlé cibulce. Za občasného míchání pár minut smažíme.
5. krok
Do hrnce přidáme brambory a za stálého míchání smažíme 3 minuty smažíme.
6. krok
Přidáme papriky, kmín, česnek, pepř a důkladně promícháme.
7. krok
Zalijeme vývarem, promícháme a přivedeme k varu.
8. krok
Z másla a mouky si vyrobíme máslovou jíšku. Zahustíme guláš na požadovanou hustotu a alespoň 20 minut vaříme.
9. krok
Na konci vaření dosolíme a můžeme přidat i majoránku, kdo má chuť.
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku