Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Buřt guláš

Popis receptu
Poctivá česká klasika, kterou bez kvalitních špekáčků ani nezkoušejte.
Příprava
15
minut
Vaření
40
minut
  • Způsob přípravy: smažení, vaření,
  • Typ chodu: hlavní chod, večeře,
  • Potřebné vybavení: hrnec velký, nůž kuchyňský, prkénko (dřevěné), škrabka na brambory,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
brambory 5 ks
česnek 3 stroužek
cibule 2-3 ks
kmín drcený 1 lžíce
paprika mletá pálivá 1 lžíce
paprika mletá sladká 2 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
špekáček 5 ks
sůl min 1 špetka
vývar hovězí 2 l
na smažení
vepřové sádlo 3 lžíce
na zahuštění
máslo min 1 lžíce
mouka hladká min 1 lžíce
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Nakrájíme si cibuli nadrobno.
2. krok
Rozpálíme si ve větším hrnci sádlo a přihodíme cibuli. Smažíme do hnědospálena. To je stav, kdy cibulka vypadá už jako spálená, ale pořád je trošku hnědá :-)
3. krok
Během smažení cibulky si nakrájíme špekáčky na čtvrtměsíčky. Také stihnete oškrábat brambory a nakrájet na menší kousky.
4. krok
Nakrájené špekáčky přidáme k osmahlé cibulce. Za občasného míchání pár minut smažíme.
5. krok
Do hrnce přidáme brambory a za stálého míchání smažíme 3 minuty smažíme.
6. krok
Přidáme papriky, kmín, česnek, pepř a důkladně promícháme.
7. krok
Zalijeme vývarem, promícháme a přivedeme k varu.
8. krok
Z másla a mouky si vyrobíme máslovou jíšku. Zahustíme guláš na požadovanou hustotu a alespoň 20 minut vaříme.
9. krok
Na konci vaření dosolíme a můžeme přidat i majoránku, kdo má chuť.