Načítání...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
account_circle
Uživatel
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Alba
Nevíte, co uvařit?
Kontakt
VÍCE
Špenátový hrášek s česnekem
V těchto horkých dnech už mě nebavilo dělat pořád ty samé přílohy a proto jsem si vymyslel něco lepšího :-)
Doba přípravy:
5 minut
Doba vaření:
20 minut
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
4 roky
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Související články
Související recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
500 gram
špenát listový
1 kilogram
hrášek
1/2 kus
pórek
200 gram
anglická slanina
3 stroužek
česnek
1 hrst
máta
2 lžíce
máslo
min 1 špetka
sůl
min 1 špetka
pepř černý drcený
1/4 hrnek
voda
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Nakrájíme si slaninu na kostičky.
Slaninu hodíme do rozpáleného hrnce a necháme pár minut uvolnit tuk.
Mezitím si nakrájíme pórek na půlměsíčky.
K osmahlé slanině přidáme máslo.
K máslu přihodíme nakrájený pórek a za občasného míchání necháme zesklovatět.
Mezitím si nakrájíme česnek najemno.
Až nám zesklovatí pórek, tak přilijeme trošku vody, aby se nám smíchaly všechny chutě.
Hned po vodě přihodíme pokrájený česnek, trošku soli a pepře. Zamícháme a za občasného míchání necháme odpařit přebytečnou vodu.
Přidáme do hrnce omytý špenát a přiklopíme poklicí. Kdo má větší kusy špenátu, tak si ho může pokrájet.
Dusíme pod poklicí, dokud nám špenát nezmenší svůj objem.
Přidáme hrášek a mátu. Máty jsem moc neměl, ale kdo má více, tak šup tam s ní.
Důkladně zamícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Přílohy
/
Ostatní přílohy
,
Ze zahrádky
/
Zelenina
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
příloha
Vybavení kuchyně:
hrnec velký
,
nůž kuchyňský
,
prkénko (dřevěné)
Původ:
Česko
close