X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Špenátový hrášek s česnekem

Načítám...
V těchto horkých dnech už mě nebavilo dělat pořád ty samé přílohy a proto jsem si vymyslel něco lepšího :-)
Příprava 5 minut
Vaření 20 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Přílohy / Ostatní přílohy, Ze zahrádky / Zelenina
Druh přípravy: smažení, dušení
Typ chodu: příloha
Vybavení kuchyně: hrnec velký, nůž kuchyňský, prkénko (dřevěné)
Původ: Česko

Ingredience

obecně
anglická slanina 200 g
česnek 3 stroužek
hrášek 1 kg
máslo 2 lžíce
máta 1 hrst
pepř černý drcený min 1 špetka
pórek 1/2 ks
špenát listový 500 g
sůl min 1 špetka
voda 1/4 hrnek

Postup

Nakrájíme si slaninu na kostičky.
Slaninu hodíme do rozpáleného hrnce a necháme pár minut uvolnit tuk.
Mezitím si nakrájíme pórek na půlměsíčky.
K osmahlé slanině přidáme máslo.
K máslu přihodíme nakrájený pórek a za občasného míchání necháme zesklovatět.
Mezitím si nakrájíme česnek najemno.
Až nám zesklovatí pórek, tak přilijeme trošku vody, aby se nám smíchaly všechny chutě.
Hned po vodě přihodíme pokrájený česnek, trošku soli a pepře. Zamícháme a za občasného míchání necháme odpařit přebytečnou vodu.
Přidáme do hrnce omytý špenát a přiklopíme poklicí. Kdo má větší kusy špenátu, tak si ho může pokrájet.
Dusíme pod poklicí, dokud nám špenát nezmenší svůj objem.
Přidáme hrášek a mátu. Máty jsem moc neměl, ale kdo má více, tak šup tam s ní.
Důkladně zamícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter