Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Špenátový hrášek s česnekem
V těchto horkých dnech už mě nebavilo dělat pořád ty samé přílohy a proto jsem si vymyslel něco lepšího :-)
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
6 let
Doba přípravy:
5 minut
Doba vaření:
20 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
500
gram
špenát listový
1
kilogram
hrášek
1/2
kus
pórek
200
gram
anglická slanina
3
stroužek
česnek
1
hrst
máta
2
lžíce
máslo
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
1/4
hrnek
voda
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Nakrájíme si slaninu na kostičky.
Slaninu hodíme do rozpáleného hrnce a necháme pár minut uvolnit tuk.
Mezitím si nakrájíme pórek na půlměsíčky.
K osmahlé slanině přidáme máslo.
K máslu přihodíme nakrájený pórek a za občasného míchání necháme zesklovatět.
Mezitím si nakrájíme česnek najemno.
Až nám zesklovatí pórek, tak přilijeme trošku vody, aby se nám smíchaly všechny chutě.
Hned po vodě přihodíme pokrájený česnek, trošku soli a pepře. Zamícháme a za občasného míchání necháme odpařit přebytečnou vodu.
Přidáme do hrnce omytý špenát a přiklopíme poklicí. Kdo má větší kusy špenátu, tak si ho může pokrájet.
Dusíme pod poklicí, dokud nám špenát nezmenší svůj objem.
Přidáme hrášek a mátu. Máty jsem moc neměl, ale kdo má více, tak šup tam s ní.
Důkladně zamícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Přílohy
/
Ostatní přílohy
,
Ze zahrádky
/
Zelenina
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
příloha
Vybavení kuchyně:
hrnec velký
,
nůž kuchyňský
,
prkénko (dřevěné)
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Tvarohové šátečky
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
close