Špenátový hrášek s česnekem
V těchto horkých dnech už mě nebavilo dělat pořád ty samé přílohy a proto jsem si vymyslel něco lepšího :-)
Příprava
5
minut
Vaření
20
minut
Pracnost:
Recept zvládne každý
Druh přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Ingredience
Postup
Nakrájíme si slaninu na kostičky.
Slaninu hodíme do rozpáleného hrnce a necháme pár minut uvolnit tuk.
Mezitím si nakrájíme pórek na půlměsíčky.
K osmahlé slanině přidáme máslo.
K máslu přihodíme nakrájený pórek a za občasného míchání necháme zesklovatět.
Mezitím si nakrájíme česnek najemno.
Až nám zesklovatí pórek, tak přilijeme trošku vody, aby se nám smíchaly všechny chutě.
Hned po vodě přihodíme pokrájený česnek, trošku soli a pepře. Zamícháme a za občasného míchání necháme odpařit přebytečnou vodu.
Přidáme do hrnce omytý špenát a přiklopíme poklicí. Kdo má větší kusy špenátu, tak si ho může pokrájet.
Dusíme pod poklicí, dokud nám špenát nezmenší svůj objem.
Přidáme hrášek a mátu. Máty jsem moc neměl, ale kdo má více, tak šup tam s ní.
Důkladně zamícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím
souhlasíte .
Více informací
zde
Designed & programmed by Boublas ©2011-2020
, GDPR
Podpořit stránky