Pracuji...
close

Špenátový hrášek s česnekem

V těchto horkých dnech už mě nebavilo dělat pořád ty samé přílohy a proto jsem si vymyslel něco lepšího :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 6 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
1 kilogram hrášek
1/2 kus pórek
3 stroužek česnek
1 hrst máta
2 lžíce máslo
min 1 špetka sůl
1/4 hrnek voda
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si slaninu na kostičky.
Slaninu hodíme do rozpáleného hrnce a necháme pár minut uvolnit tuk.
Mezitím si nakrájíme pórek na půlměsíčky.
K osmahlé slanině přidáme máslo.
K máslu přihodíme nakrájený pórek a za občasného míchání necháme zesklovatět.
Mezitím si nakrájíme česnek najemno.
Až nám zesklovatí pórek, tak přilijeme trošku vody, aby se nám smíchaly všechny chutě.
Hned po vodě přihodíme pokrájený česnek, trošku soli a pepře. Zamícháme a za občasného míchání necháme odpařit přebytečnou vodu.
Přidáme do hrnce omytý špenát a přiklopíme poklicí. Kdo má větší kusy špenátu, tak si ho může pokrájet.
Dusíme pod poklicí, dokud nám špenát nezmenší svůj objem.
Přidáme hrášek a mátu. Máty jsem moc neměl, ale kdo má více, tak šup tam s ní.
Důkladně zamícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...