Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Čočka po bostonsku
Jestli Vás už nebaví čočka na kyselo, tak zkuste něco nového :-)
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
7 let
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
50 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1
lžíce
cukr krystal
2
lžíce
rajský protlak
3
lžíce
hořčice plnotučná
200
gram
vepřový bok uzený
3
kus
cibule
250
gram
čočka
3
stroužek
česnek
200
gram
sýr gouda
1
špetka
sůl
1
špetka
pepř černý drcený
na vymazání
2
lžíce
vepřové sádlo
na smažení
4
lžíce
olej slunečnicový
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Začneme tím, že si dáme vařit čočku doměkka. Je lepší si ji před vařením na několik hodin namočit, aby jste ji pak nemuseli vařit tak dlouho.
Oloupeme a nakrájíme si nadrobno cibuli. V pánvi ji na trošce oleje zpěníme.
Ke zpěněné cibuli přidáme nakrájené uzené na kostičky, hořčici, protlak, prolisovaný česnek, cukr, sůl a pepř.
Důkladně zamícháme a za stálého míchání 10 minut restujeme.
Do pánve přidáme scezenou čočku.
Promícháme a vypneme plotnu.
Sádlem si vymažeme zapékací mísu. Z pánve do mísy přendáme čočkovou směs.
Mísu vložíme do trouby, vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme cca 20 minut.
Během pečení si nastrouháme sýr nahrubo.
Po 20ti minutách pečení vyndáme mísu z trouby a posypeme sýrem.
Ještě pár minut zapečeme a můžeme podávat.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Luštěniny
/
Čočka
Způsob přípravy:
smažení, vaření, pečení
Typ chodu:
večeře, hlavní chod
Vybavení kuchyně:
pánev wok
,
zapékací mísa
,
trouba
,
hrnec malý
,
struhadlo hrubé
,
lis na česnek
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Salát z rukoly a červené řepy
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Hranolkové krokety z bramborové kaše
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Čokoládová buchta ze zakysané smetany
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Žampionový salát s paprikou
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Pomazánka z vepřové konzervy
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Okurkové nudle
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Zapečené housky se zeleninou a bylinkami
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Vepřová krkovice na černém pivě
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...
close