Pracuji...
close

Čočka po bostonsku

Jestli Vás už nebaví čočka na kyselo, tak zkuste něco nového :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
na vymazání
na smažení
Sdílejte recept
Postup
Začneme tím, že si dáme vařit čočku doměkka. Je lepší si ji před vařením na několik hodin namočit, aby jste ji pak nemuseli vařit tak dlouho.
Oloupeme a nakrájíme si nadrobno cibuli. V pánvi ji na trošce oleje zpěníme.
Ke zpěněné cibuli přidáme nakrájené uzené na kostičky, hořčici, protlak, prolisovaný česnek, cukr, sůl a pepř.
Důkladně zamícháme a za stálého míchání 10 minut restujeme.
Do pánve přidáme scezenou čočku.
Promícháme a vypneme plotnu.
Sádlem si vymažeme zapékací mísu. Z pánve do mísy přendáme čočkovou směs.
Mísu vložíme do trouby, vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme cca 20 minut.
Během pečení si nastrouháme sýr nahrubo.
Po 20ti minutách pečení vyndáme mísu z trouby a posypeme sýrem.
Ještě pár minut zapečeme a můžeme podávat.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, pečení
Typ chodu:
večeře, hlavní chod
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...