Pracuji...
close

Čočka po bostonsku

Jestli Vás už nebaví čočka na kyselo, tak zkuste něco nového :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 6 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
na vymazání
na smažení
Sdílejte recept
Postup
Začneme tím, že si dáme vařit čočku doměkka. Je lepší si ji před vařením na několik hodin namočit, aby jste ji pak nemuseli vařit tak dlouho.
Oloupeme a nakrájíme si nadrobno cibuli. V pánvi ji na trošce oleje zpěníme.
Ke zpěněné cibuli přidáme nakrájené uzené na kostičky, hořčici, protlak, prolisovaný česnek, cukr, sůl a pepř.
Důkladně zamícháme a za stálého míchání 10 minut restujeme.
Do pánve přidáme scezenou čočku.
Promícháme a vypneme plotnu.
Sádlem si vymažeme zapékací mísu. Z pánve do mísy přendáme čočkovou směs.
Mísu vložíme do trouby, vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme cca 20 minut.
Během pečení si nastrouháme sýr nahrubo.
Po 20ti minutách pečení vyndáme mísu z trouby a posypeme sýrem.
Ještě pár minut zapečeme a můžeme podávat.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, pečení
Typ chodu:
večeře, hlavní chod
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...