Pracuji...
close

Čočka po bostonsku

Jestli Vás už nebaví čočka na kyselo, tak zkuste něco nového :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 6 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
na vymazání
na smažení
Sdílejte recept
Postup
Začneme tím, že si dáme vařit čočku doměkka. Je lepší si ji před vařením na několik hodin namočit, aby jste ji pak nemuseli vařit tak dlouho.
Oloupeme a nakrájíme si nadrobno cibuli. V pánvi ji na trošce oleje zpěníme.
Ke zpěněné cibuli přidáme nakrájené uzené na kostičky, hořčici, protlak, prolisovaný česnek, cukr, sůl a pepř.
Důkladně zamícháme a za stálého míchání 10 minut restujeme.
Do pánve přidáme scezenou čočku.
Promícháme a vypneme plotnu.
Sádlem si vymažeme zapékací mísu. Z pánve do mísy přendáme čočkovou směs.
Mísu vložíme do trouby, vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme cca 20 minut.
Během pečení si nastrouháme sýr nahrubo.
Po 20ti minutách pečení vyndáme mísu z trouby a posypeme sýrem.
Ještě pár minut zapečeme a můžeme podávat.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, pečení
Typ chodu:
večeře, hlavní chod
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...