Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Čočka po bostonsku
Jestli Vás už nebaví čočka na kyselo, tak zkuste něco nového :-)
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
6 let
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
50 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1
lžíce
cukr krystal
2
lžíce
rajský protlak
3
lžíce
hořčice plnotučná
200
gram
vepřový bok uzený
3
kus
cibule
250
gram
čočka
3
stroužek
česnek
200
gram
sýr gouda
1
špetka
sůl
1
špetka
pepř černý drcený
na vymazání
2
lžíce
vepřové sádlo
na smažení
4
lžíce
olej slunečnicový
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Začneme tím, že si dáme vařit čočku doměkka. Je lepší si ji před vařením na několik hodin namočit, aby jste ji pak nemuseli vařit tak dlouho.
Oloupeme a nakrájíme si nadrobno cibuli. V pánvi ji na trošce oleje zpěníme.
Ke zpěněné cibuli přidáme nakrájené uzené na kostičky, hořčici, protlak, prolisovaný česnek, cukr, sůl a pepř.
Důkladně zamícháme a za stálého míchání 10 minut restujeme.
Do pánve přidáme scezenou čočku.
Promícháme a vypneme plotnu.
Sádlem si vymažeme zapékací mísu. Z pánve do mísy přendáme čočkovou směs.
Mísu vložíme do trouby, vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme cca 20 minut.
Během pečení si nastrouháme sýr nahrubo.
Po 20ti minutách pečení vyndáme mísu z trouby a posypeme sýrem.
Ještě pár minut zapečeme a můžeme podávat.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Luštěniny
/
Čočka
Způsob přípravy:
smažení, vaření, pečení
Typ chodu:
večeře, hlavní chod
Vybavení kuchyně:
pánev wok
,
zapékací mísa
,
trouba
,
hrnec malý
,
struhadlo hrubé
,
lis na česnek
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
close