Pracuji...
close

Pečený jeseter na víně a česneku

Jeseter je velmi chutná ryba. Nemá žádné kosti a proto je jeho příprava jednoduchá.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 6 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Ingredience
obecně
1 kus cibule
2 stroužek česnek
100 mililitr víno bílé
1 špetka tymián
1 špetka oregáno
1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Jesetera naporcujeme na malé podkovy. Zapneme si troubu na 200 stupňů, abychom na ní pak nečekali.
Podkovy dáme do misky a propláchneme vodou. Necháme osušit.
Oloupeme si česnek a cibuli a nakrájíme nadrobno.
V zapékací míse lehce promícháme podkovy s cibulí, česnekem, oreganem, tymiánem, solí a pepřem.
Zapékací mísu vložíme do trouby a pečeme 20 minut.
Po 20ti minutách nalijeme do mísy víno a necháme dalších 30 minut péct. Občas podkovy přeléváme výpekem.
Podáváme s bramborovou kaší a nebo s nějakou zeleninovou přílohou.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
hlavní chod
Vybavení kuchyně:
trouba , zapékací mísa , mísa
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...