Načítání...
close

Pečený jeseter na víně a česneku

Jeseter je velmi chutná ryba. Nemá žádné kosti a proto je jeho příprava jednoduchá.
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Ingredience
obecně
1 kus cibule
2 stroužek česnek
100 mililitr víno bílé
1 špetka tymián
1 špetka oregáno
1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Jesetera naporcujeme na malé podkovy. Zapneme si troubu na 200 stupňů, abychom na ní pak nečekali.
Podkovy dáme do misky a propláchneme vodou. Necháme osušit.
Oloupeme si česnek a cibuli a nakrájíme nadrobno.
V zapékací míse lehce promícháme podkovy s cibulí, česnekem, oreganem, tymiánem, solí a pepřem.
Zapékací mísu vložíme do trouby a pečeme 20 minut.
Po 20ti minutách nalijeme do mísy víno a necháme dalších 30 minut péct. Občas podkovy přeléváme výpekem.
Podáváme s bramborovou kaší a nebo s nějakou zeleninovou přílohou.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
hlavní chod
Vybavení kuchyně:
trouba , zapékací mísa , mísa
Původ:
Česko