Uvař si sám

... nebojte se něco dobrého uvařit

Pečený jeseter na víně a česneku

„Jeseter je velmi chutná ryba. Nemá žádné kosti a proto je jeho příprava jednoduchá.“
Příprava
15
minut
Vaření
45
minut
Ingredience
obecně
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Jesetera naporcujeme na malé podkovy. Zapneme si troubu na 200 stupňů, abychom na ní pak nečekali.
2. krok
Podkovy dáme do misky a propláchneme vodou. Necháme osušit.
3. krok
Oloupeme si česnek a cibuli a nakrájíme nadrobno.
4. krok
V zapékací míse lehce promícháme podkovy s cibulí, česnekem, oreganem, tymiánem, solí a pepřem.
5. krok
Zapékací mísu vložíme do trouby a pečeme 20 minut.
6. krok
Po 20ti minutách nalijeme do mísy víno a necháme dalších 30 minut péct. Občas podkovy přeléváme výpekem.
7. krok
Podáváme s bramborovou kaší a nebo s nějakou zeleninovou přílohou.
Způsob přípravy
  • pečení
Typ chodu
  • hlavní chod
Potřebné vybavení
  • trouba
  • zapékací mísa
  • mísa
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku