X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Čočkový salát s červenou řepou a balkánským sýrem

Načítám...
Tento recept mě zaujal na první pohled, protože mám ráda jídla s čočkou a navíc mě potěšila ta červená řepa. Balkánský sýr se do salátu perfektně hodí a čerstvá bazalka ho ještě příjemně vylepší.
Příprava 10 minut
Vaření 120 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Luštěniny / Čočka, Saláty / Míchané
Druh přípravy: vaření, krájení, míchání
Typ chodu: salát, předkrm, večeře
Vybavení kuchyně: hrnec malý, mísa velká
Původ: Česko

Ingredience

Postup

Začneme tím, že si dáme vařit neoloupanou červenou řepu. Než změkne, bude se vařit poměrně dlouho, je třeba s tím počítat (někdy i dvě hodiny). Případně doporučuji uvařit si řepu den předem. Po uvaření ji necháme chvilku vychladnout a oloupeme.
V čerstvé vodě si uvaříme čočku, kterou jsme přes noc měli namočenou. Po změknutí ji necháme vychladnout. Určitě by šlo použít místo klasické čočky i čočku červenou.
V misce si smícháme hořčici, olej, sůl a pepř.
Čočku smícháme se zálivkou a s pokrájenou červenou řepou.
Nakonec přidáme rozdrobený sýr a nahrubo nasekanou bazalku.
Komentáře
Autor receptu
Já zrovna nejsem zkušená ...
47 bodů
Facebook
Twitter