Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Čočkový salát s červenou řepou a balkánským sýrem

Popis receptu
Tento recept mě zaujal na první pohled, protože mám ráda jídla s čočkou a navíc mě potěšila ta červená řepa. Balkánský sýr se do salátu perfektně hodí a čerstvá bazalka ho ještě příjemně vylepší.
Příprava
10
minut
Vaření
120
minut
  • Způsob přípravy: vaření, krájení, míchání,
  • Typ chodu: salát, předkrm, večeře,
  • Potřebné vybavení: hrnec malý, mísa velká,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
buellin
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
bazalka 1 hrst
červená řepa 300 g
čočka 250 g
hořčice hrubozrnná 1 lžíce
olej olivový 2 lžíce
pepř černý mletý min 1 špetka
sůl min 1 špetka
sýr balkánský 120 g
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Začneme tím, že si dáme vařit neoloupanou červenou řepu. Než změkne, bude se vařit poměrně dlouho, je třeba s tím počítat (někdy i dvě hodiny). Případně doporučuji uvařit si řepu den předem. Po uvaření ji necháme chvilku vychladnout a oloupeme.
2. krok
V čerstvé vodě si uvaříme čočku, kterou jsme přes noc měli namočenou. Po změknutí ji necháme vychladnout. Určitě by šlo použít místo klasické čočky i čočku červenou.
3. krok
V misce si smícháme hořčici, olej, sůl a pepř.
4. krok
Čočku smícháme se zálivkou a s pokrájenou červenou řepou.
5. krok
Nakonec přidáme rozdrobený sýr a nahrubo nasekanou bazalku.