X
Do nového roku Vám přeji co nejméně spálených jídel a hlavně zdraví

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Recept / Čočkový salát s červenou řepou a balkánským sýrem
Načítám...
Popis receptu
Tento recept mě zaujal na první pohled, protože mám ráda jídla s čočkou a navíc mě potěšila ta červená řepa. Balkánský sýr se do salátu perfektně hodí a čerstvá bazalka ho ještě příjemně vylepší.
Příprava 10 minut
Vaření 120 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Luštěniny / Čočka, Saláty / Míchané
Druh přípravy: vaření, krájení, míchání
Typ chodu: salát, předkrm, večeře
Vybavení kuchyně: hrnec malý, mísa velká
Původ: Česko
Ingredience
Ingredience
obecně
bazalka 1 hrst
červená řepa 300 g
čočka 250 g
hořčice hrubozrnná 1 lžíce
olej olivový 2 lžíce
pepř černý mletý min 1 špetka
sůl min 1 špetka
sýr balkánský 120 g
Postup
1.
Začneme tím, že si dáme vařit neoloupanou červenou řepu. Než změkne, bude se vařit poměrně dlouho, je třeba s tím počítat (někdy i dvě hodiny). Případně doporučuji uvařit si řepu den předem. Po uvaření ji necháme chvilku vychladnout a oloupeme.
2.
V čerstvé vodě si uvaříme čočku, kterou jsme přes noc měli namočenou. Po změknutí ji necháme vychladnout. Určitě by šlo použít místo klasické čočky i čočku červenou.
3.
V misce si smícháme hořčici, olej, sůl a pepř.
4.
Čočku smícháme se zálivkou a s pokrájenou červenou řepou.
5.
Nakonec přidáme rozdrobený sýr a nahrubo nasekanou bazalku.
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Kuchařky
Autor receptu
Já zrovna nejsem zkušená kuchařka, ani k tomu nemám výjimečný vztah, ale jelikož jsem Boublasovou d...
43 bodů
Facebook