X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Čočkový salát s červenou řepou a balkánským sýrem
Popis receptu
Tento recept mě zaujal na první pohled, protože mám ráda jídla s čočkou a navíc mě potěšila ta červená řepa. Balkánský sýr se do salátu perfektně hodí a čerstvá bazalka ho ještě příjemně vylepší.
Příprava 10 minut
Vaření 120 minut
Ingredience
Ingredience
obecně
bazalka 1 hrst
červená řepa 300 g
čočka 250 g
hořčice hrubozrnná 1 lžíce
olej olivový 2 lžíce
pepř černý mletý min 1 špetka
sůl min 1 špetka
sýr balkánský 120 g
Postup
1. Začneme tím, že si dáme vařit neoloupanou červenou řepu. Než změkne, bude se vařit poměrně dlouho, je třeba s tím počítat (někdy i dvě hodiny). Případně doporučuji uvařit si řepu den předem. Po uvaření ji necháme chvilku vychladnout a oloupeme.
2. V čerstvé vodě si uvaříme čočku, kterou jsme přes noc měli namočenou. Po změknutí ji necháme vychladnout. Určitě by šlo použít místo klasické čočky i čočku červenou.
3. V misce si smícháme hořčici, olej, sůl a pepř.
4. Čočku smícháme se zálivkou a s pokrájenou červenou řepou.
5. Nakonec přidáme rozdrobený sýr a nahrubo nasekanou bazalku.
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Návštěva
Načítání...
Autor receptu
Já zrovna nejsem zkušená kuchařka, ani k tomu nemám výjimečný vztah, ale jelikož jsem Boublasovou drahou polovičkou, tak se prostě vaření nemůžu vyhnout :-). Když se rozhodnu v kuchyni něco vytvořit, tak mě to vcelku baví. Nejraději mám jednoduché,
Facebook