Pracuji...
close

Těstoviny se špenátem a žampiony

lahodný recept, jehož základem jsou kvalitní a čerstvé ingredience
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
400 gram žampiony
1 kus cibule
300 mililitr vývar kuřecí
1/2 kus citron
4-5 stroužek česnek
1 lžička kmín drcený
min 100 mililitr smetana 33%
1 lžíce libeček
min 1 špetka sůl
na smažení
2 lžíce máslo
4 lžíce olej olivový
Sdílejte recept
Postup
začneme tím, že si dáme podle návodu vařit těstoviny
a teď se vrhneme na omáčku. Rozpálíme si pánev na střední teplotu, rozpálíme v ní olivový olej a máslo. Přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatit
mezitím si nakrájíme žampiony na půlky a ty půlky na plátky
žampiony přidáme k zesklovatělé cibuli, přidáme kmín, trošku pepře a soli a promícháme
žampiony zakápneme citronovou šťávou, aby neztratily svoji světlou barvu a lehce promícháme
smažíme za občasného míchání 5 minut
do pánve přidáme omytý špenát a oloupaný a nakrájený česnek
zalijeme vývarem
a pod pokličkou necháme 5 minut spařit
uvařené těstoviny scedíme a přidáme do pánve. Těstovin dejte tolik, aby Vám pánev nepřetékala :-)
snižte teplotu plotny a za občasného míchání nechte 3 minuty probublávat. Tímto se Vám omáčka dostane do těstovin. Proto je dobré moc těstoviny předtím nerozvařit, ale uvařit je na skus
přilijeme smetanu dle chuti a zamícháme
nakonec přidáme nakrájený libeček a promícháme
dosolíme, dopepříme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, dušení
Typ chodu:
večeře, oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...