Načítání...
close

Těstoviny se špenátem a žampiony

lahodný recept, jehož základem jsou kvalitní a čerstvé ingredience
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 6 let
Ingredience
obecně
400 gram žampiony
1 kus cibule
300 mililitr vývar kuřecí
1/2 kus citron
4-5 stroužek česnek
1 lžička kmín drcený
min 100 mililitr smetana 33%
1 lžíce libeček
min 1 špetka sůl
na smažení
2 lžíce máslo
4 lžíce olej olivový
Sdílejte recept
Postup
začneme tím, že si dáme podle návodu vařit těstoviny
a teď se vrhneme na omáčku. Rozpálíme si pánev na střední teplotu, rozpálíme v ní olivový olej a máslo. Přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatit
mezitím si nakrájíme žampiony na půlky a ty půlky na plátky
žampiony přidáme k zesklovatělé cibuli, přidáme kmín, trošku pepře a soli a promícháme
žampiony zakápneme citronovou šťávou, aby neztratily svoji světlou barvu a lehce promícháme
smažíme za občasného míchání 5 minut
do pánve přidáme omytý špenát a oloupaný a nakrájený česnek
zalijeme vývarem
a pod pokličkou necháme 5 minut spařit
uvařené těstoviny scedíme a přidáme do pánve. Těstovin dejte tolik, aby Vám pánev nepřetékala :-)
snižte teplotu plotny a za občasného míchání nechte 3 minuty probublávat. Tímto se Vám omáčka dostane do těstovin. Proto je dobré moc těstoviny předtím nerozvařit, ale uvařit je na skus
přilijeme smetanu dle chuti a zamícháme
nakonec přidáme nakrájený libeček a promícháme
dosolíme, dopepříme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, dušení
Typ chodu:
večeře, oběd
Původ:
Česko