Pracuji...
close

Těstoviny s brokolicí a mrkví zasypané libečkem

další z řady mých vymyšlených receptů. Tento recept jsem si vymyslel jednou, když jsem usínal a musím říct, že k dokonalosti nemá daleko. Spojení a kombinace chutí kvalitních surovin je skvělá. Použijte pouze čerstvý libeček ze zahrádky, který dodá jídlu nadpozemskou chuť :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
3 kus mrkev
1 kus cibule
3 stroužek česnek
100 gram pórek
300 gram brokolice
min 100 mililitr smetana 33%
400 mililitr vývar hovězí
1 hrst libeček
min 1 špetka sůl
na posypání
2 lžíce parmazán
na smažení
5 lžíce máslo
5 lžíce olej olivový
Sdílejte recept
Postup
začneme tím, že si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu
oškrabeme si mrkev a nakrájíme na tenké kolečka. Cibuli si oloupeme a nakrájíme nadrobno
pánev si rozehřejeme na střední teplotu a vhodíme do ní máslo a olej. Přidáme nakrájenou mrkev a cibuli a za občasného míchání smažíme 5 minut
mezitím si nakrájíme pórek a brokolici na nadrobno
pórek a brokolici přidáme do pánve, opepříme, lehce osolíme a za občasného míchání smažíme dalších 5 minut
do pánve přilijeme vývar a lehce zamícháme. Kdo nemá hovězí, tak použije kuřecí nebo zeleninový
pod pokličkou dusíme dalších 5 minut
mezitím si nakrájíme libeček a česnek nadrobno
do pánve přisypeme uvařené scezené těstoviny
k těstovinám hned přidáme libeček a česnek
snížíme teplotu a za občasného míchání necháme 5 minut probublat. Těstoviny ještě donasajou vývar z pánve a obalí se v zeleninové směsi
nakonec vmícháme trošku smetany, dosolíme, dopepříme a máme hotovo
podáváme s nastrouhaným parmazánem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.