Načítání...
close

Těstoviny s brokolicí a mrkví zasypané libečkem

další z řady mých vymyšlených receptů. Tento recept jsem si vymyslel jednou, když jsem usínal a musím říct, že k dokonalosti nemá daleko. Spojení a kombinace chutí kvalitních surovin je skvělá. Použijte pouze čerstvý libeček ze zahrádky, který dodá jídlu nadpozemskou chuť :-)
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 6 let
Ingredience
obecně
3 kus mrkev
1 kus cibule
3 stroužek česnek
100 gram pórek
300 gram brokolice
min 100 mililitr smetana 33%
400 mililitr vývar hovězí
1 hrst libeček
min 1 špetka sůl
na posypání
2 lžíce parmazán
na smažení
5 lžíce máslo
5 lžíce olej olivový
Sdílejte recept
Postup
začneme tím, že si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu
oškrabeme si mrkev a nakrájíme na tenké kolečka. Cibuli si oloupeme a nakrájíme nadrobno
pánev si rozehřejeme na střední teplotu a vhodíme do ní máslo a olej. Přidáme nakrájenou mrkev a cibuli a za občasného míchání smažíme 5 minut
mezitím si nakrájíme pórek a brokolici na nadrobno
pórek a brokolici přidáme do pánve, opepříme, lehce osolíme a za občasného míchání smažíme dalších 5 minut
do pánve přilijeme vývar a lehce zamícháme. Kdo nemá hovězí, tak použije kuřecí nebo zeleninový
pod pokličkou dusíme dalších 5 minut
mezitím si nakrájíme libeček a česnek nadrobno
do pánve přisypeme uvařené scezené těstoviny
k těstovinám hned přidáme libeček a česnek
snížíme teplotu a za občasného míchání necháme 5 minut probublat. Těstoviny ještě donasajou vývar z pánve a obalí se v zeleninové směsi
nakonec vmícháme trošku smetany, dosolíme, dopepříme a máme hotovo
podáváme s nastrouhaným parmazánem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko