Pracuji...
close

Zapečené brambory se smetanou a plísňovým sýrem

jednoduchá bramborová příloha, která se dá sníst i samotná a to hodně rychle :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
2-3 kus brambory
200 mililitr smetana 33%
1 kus cibule
2 stroužek česnek
1/2 lžíce kmín drcený
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
aby byly brambory po upečení měkké, tak si je trošku předvaříme. Brambory dáme do hrnce do studené osolené vody, přivedeme k varu a vaříme zhruba 10 minut
lehce uvařené brambory nakrájíme na silnější kolečka. Pokud je šlupka čistá, tak ji na bramborech ponecháme
brambory rozprostřeme do obdélníkového podélného pekáče (něco jako srnčí hřbet)
nakrájíme si cibuli a česnek a rozprostřeme na brambory
do pekáče rozdrobíme sýr, zasypeme kmínem, pepřem a lehce solí. Na sůl pozor, sýr je slaný dost, ale lehce osolit můžete. Sýr jsem použil nivu, ale jestli máte doma třeba gorgonzolu, tak neváhejte použít
nakonec vše zalijeme smetanou a dáme zapéct do trouby předehřátou na 180°C. Pečeme zhruba 30 minut
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, vaření
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...