Načítání...
close

Zapečené brambory se smetanou a plísňovým sýrem

jednoduchá bramborová příloha, která se dá sníst i samotná a to hodně rychle :-)
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 6 let
Ingredience
obecně
2-3 kus brambory
200 mililitr smetana 33%
1 kus cibule
2 stroužek česnek
1/2 lžíce kmín drcený
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
aby byly brambory po upečení měkké, tak si je trošku předvaříme. Brambory dáme do hrnce do studené osolené vody, přivedeme k varu a vaříme zhruba 10 minut
lehce uvařené brambory nakrájíme na silnější kolečka. Pokud je šlupka čistá, tak ji na bramborech ponecháme
brambory rozprostřeme do obdélníkového podélného pekáče (něco jako srnčí hřbet)
nakrájíme si cibuli a česnek a rozprostřeme na brambory
do pekáče rozdrobíme sýr, zasypeme kmínem, pepřem a lehce solí. Na sůl pozor, sýr je slaný dost, ale lehce osolit můžete. Sýr jsem použil nivu, ale jestli máte doma třeba gorgonzolu, tak neváhejte použít
nakonec vše zalijeme smetanou a dáme zapéct do trouby předehřátou na 180°C. Pečeme zhruba 30 minut
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, vaření
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko