Načítání...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
account_circle
Uživatel
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Alba
Nevíte, co uvařit?
Kontakt
VÍCE
Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
i když jsem velkým milovníkem hovězích drštěk, tak polévka z hlívy ústřičné je také výborná
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
40 minut
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
6 let
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Související články
Související recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
2-3 kus
cibule
200 gram
hlíva ústřičná
4 lžíce
vepřové sádlo
1 lžička
kmín drcený
3-4 stroužek
česnek
1 lžíce
paprika mletá sladká
2 litr
vývar vepřový
2 lžíce
mouka hladká pšeničná
1 hrst
petrželová nať
min 1 špetka
sůl
min 1 špetka
pepř černý drcený
Sdílejte recept
Facebook
Postup
nakrájíme si nadrobno cibuli
v hrnci si rozpálíme sádlo a začneme na něm smažit cibuli
mezitím si nakrájíme hlívu na menší kousky
cibuli smažte opravdu dohněda, jinak polévka nebude mít tu správnou barvu a chuť
k osmahlé cibuli přidáme nakrájenou hlívu a kmín. Za občasného míchání smažíme, dokud nám nezačne hlíva chytat tmavší barvu (cca 5 minut)
mezítím si oloupeme a nakrájíme česnek nadrobno
do hrnce přisypeme mletou papriku a mouku
za stálého míchání smažíme 2 minuty
do hrnce přilijeme vývar. Kdo nemá vepřový, tak použijte třeba kuřecí. Důkladně promícháme
dále přidáme nakrájený česnek. Zamícháme a alespoň 15 minut za občasného míchání provaříme
nakonec přidáme petrželovou nať, zamícháme a máme hotovo
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Polévky
/
Houbové polévky
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
oběd
Vybavení kuchyně:
hrnec
Původ:
Česko
close