Načítání...
close

Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné

i když jsem velkým milovníkem hovězích drštěk, tak polévka z hlívy ústřičné je také výborná
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 6 let
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si nadrobno cibuli
v hrnci si rozpálíme sádlo a začneme na něm smažit cibuli
mezitím si nakrájíme hlívu na menší kousky
cibuli smažte opravdu dohněda, jinak polévka nebude mít tu správnou barvu a chuť
k osmahlé cibuli přidáme nakrájenou hlívu a kmín. Za občasného míchání smažíme, dokud nám nezačne hlíva chytat tmavší barvu (cca 5 minut)
mezítím si oloupeme a nakrájíme česnek nadrobno
do hrnce přisypeme mletou papriku a mouku
za stálého míchání smažíme 2 minuty
do hrnce přilijeme vývar. Kdo nemá vepřový, tak použijte třeba kuřecí. Důkladně promícháme
dále přidáme nakrájený česnek. Zamícháme a alespoň 15 minut za občasného míchání provaříme
nakonec přidáme petrželovou nať, zamícháme a máme hotovo
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
oběd
Vybavení kuchyně:
hrnec
Původ:
Česko