Pracuji...
close

Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné

i když jsem velkým milovníkem hovězích drštěk, tak polévka z hlívy ústřičné je také výborná
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si nadrobno cibuli
v hrnci si rozpálíme sádlo a začneme na něm smažit cibuli
mezitím si nakrájíme hlívu na menší kousky
cibuli smažte opravdu dohněda, jinak polévka nebude mít tu správnou barvu a chuť
k osmahlé cibuli přidáme nakrájenou hlívu a kmín. Za občasného míchání smažíme, dokud nám nezačne hlíva chytat tmavší barvu (cca 5 minut)
mezítím si oloupeme a nakrájíme česnek nadrobno
do hrnce přisypeme mletou papriku a mouku
za stálého míchání smažíme 2 minuty
do hrnce přilijeme vývar. Kdo nemá vepřový, tak použijte třeba kuřecí. Důkladně promícháme
dále přidáme nakrájený česnek. Zamícháme a alespoň 15 minut za občasného míchání provaříme
nakonec přidáme petrželovou nať, zamícháme a máme hotovo
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
oběd
Vybavení kuchyně:
hrnec
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...