X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Tvarohový koláč
Načítám...
Popis receptu
Pro milovníky tvarohu doporučuji tento koláč. Tvarohová náplň je ozvláštněná našlehanou šlehačkou, takže je krásně nadýchaná.
Příprava 30 minut
Vaření 50 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Sladké / Koláče
Druh přípravy: šlehání, míchání, pečení
Typ chodu: dezert
Vybavení kuchyně: trouba, mísa velká, šlehač, forma na dort
Původ: Česko
Ingredience
Postup
1.
Do mísy si dáme změklé máslo, moučkový i vanilkový cukr, vejce a přidáme nastrouhanou kůru z poloviny citronu. Pomocí šlehače vyšleháme. Vážně se vyplatí udělat si doma vlastní pravý vanilkový cukr z vanilkového lusku. I když ho použijete jen pár gramů, je to na chuť velký rozdíl v porovnání s tím kupovaným vanilinovým cukrem bez chuti, který s vanilkou nemá nic společného, protože je uměle vyroben z ethylvanilinu.
2.
V druhé misce si odvážíme mouku, kterou pak postupně k těstu přimícháme.
3.
Formu si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Já používám větší dortovou formu (průměr 28 cm), ale lepší by byla menší forma (průměr 22 cm), protože by těsto stačilo i na okraje. Mně se podaří tímto množstvím těsta vyplnit pouze dno. Postupuji následovně: do rukou si vezmu trochu těsta a opatrně ho namačkám na dno, kousek ke kousku.
4.
V míse si připravíme za pomoci šlehače náplň. Smícháme tvaroh, vejce, pudinkový prášek, cukr krystal a vanilkový cukr. Ještě se nám hodí citron, který jsme použili do těsta: přidáme nastrouhanou kůru z druhé půlky citronu.
5.
V malé misce si vyšleháme smetanu dotuha. Pak ji už ručně přimícháme do náplně.
6.
Náplň nalijeme na těsto do formy a dáme péct do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečeme asi 50 minut. Koláč by měl nahoře mírně zhnědnout, ale pozor, ať se nepřipálí. Podáváme pocukrované.
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Autor receptu
Já zrovna nejsem zkušená kuchařka, ani k tomu nemám výjimečný vztah, ale jelikož jsem Boublasovou d...
41 bodů
Facebook