Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Velikonoční beránek | Recept

Vyzkoušený recept na velkého beránka, jiného už dělat nebudu. Byl tak lákavý, že na závěrečné focení už nezůstal vcelku, zadek je odkrojený.
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
visibility
buellin
Autor receptu
Ingredience
na vysypání
mouka hrubá min 1 lžíce
na vymazání
máslo min 1 lžíce
na ozdobu
mandle 1 kus
na potření
čokoláda na vaření 130 gram
Další informace
Pracnost: Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy: míchání, pečení
Typ chodu: dezert
Příležitost: velikonoce
Původ: Česko
Postup
Krok 1
Rozklepneme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme cukr a máslo a pomocí šlehače spojíme.
Krok 2
Ke směsi přidáme citronovou kůru asi z poloviny citronu, přilijeme mléko a postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Mícháme šlehačem.
Krok 3
Pomalu vařečkou vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.
Krok 4
A na závěr vmícháme kandované ovoce.
Krok 5
Připravíme si formu, pořádně ji vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu si už rozpálíme na 180 °C.
Krok 6
Beránka pečeme 50-60 minut. Po upečení necháme formu vychladnout, můžeme ji zabalit do mokré utěrky. Ale podle mých zkušeností to není nutné, beránek se mi vždy pěkně vyklopil. Nakonec rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a beránka potřeme. Mandli spaříme v horké vodě, oloupeme, rozpůlíme a přilepíme do čokolády na místo očí.
Sdílejte recept