Pracuji...
close

Velikonoční beránek

Vyzkoušený recept na velkého beránka, jiného už dělat nebudu. Byl tak lákavý, že na závěrečné focení už nezůstal vcelku, zadek je odkrojený.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 7 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
na vysypání
min 1 lžíce mouka hrubá
na vymazání
min 1 lžíce máslo
na ozdobu
1 kus mandle
na potření
Sdílejte recept
Postup
Rozklepneme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme cukr a máslo a pomocí šlehače spojíme.
Ke směsi přidáme citronovou kůru asi z poloviny citronu, přilijeme mléko a postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Mícháme šlehačem.
Pomalu vařečkou vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.
A na závěr vmícháme kandované ovoce.
Připravíme si formu, pořádně ji vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu si už rozpálíme na 180 °C.
Beránka pečeme 50-60 minut. Po upečení necháme formu vychladnout, můžeme ji zabalit do mokré utěrky. Ale podle mých zkušeností to není nutné, beránek se mi vždy pěkně vyklopil. Nakonec rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a beránka potřeme. Mandli spaříme v horké vodě, oloupeme, rozpůlíme a přilepíme do čokolády na místo očí.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
míchání, pečení
Typ chodu:
dezert
Příležitost:
velikonoce
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...
Asi už si bulky na hambáče kupovat nebudu :-)
Relativně rychlý a jednoduchý recept na skvělé kari. Ke sladkému kari doporučuji indický chléb naan.
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...