Rozklepneme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme cukr a máslo a pomocí šlehače spojíme.
Ke směsi přidáme citronovou kůru asi z poloviny citronu, přilijeme mléko a postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Mícháme šlehačem.
Pomalu vařečkou vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.
A na závěr vmícháme kandované ovoce.
Připravíme si formu, pořádně ji vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu si už rozpálíme na 180 °C.
Beránka pečeme 50-60 minut. Po upečení necháme formu vychladnout, můžeme ji zabalit do mokré utěrky. Ale podle mých zkušeností to není nutné, beránek se mi vždy pěkně vyklopil. Nakonec rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a beránka potřeme. Mandli spaříme v horké vodě, oloupeme, rozpůlíme a přilepíme do čokolády na místo očí.