Pracuji...
close

Bramborákový koláč se zakysaným zelím a uzeným

inspiraci k tomuto receptu jsem našel na internetu a musím říct, že jsem rád, že jsem ho vyzkoušel. Jako přílohu doporučuji pivo :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
těsto
1 kilogram brambory
2 kus vejce
1-2 lžíce majoránka
min 1 špetka sůl
5 stroužek česnek
na vymazání
na smažení
Sdílejte recept
Postup
v tomto receptu budeme dělat 2 věci. Náplň a bramborákové těsto. Začneme náplní. Nakrájíme si tedy všechnu cibuli nahrubo
rozpálíme si větší pánev na střední teplotu, rozpálíme na ní sádlo a přidáme cibuli. Za občasného míchání smažíme, dokud nám nezačne cibule lehce hnědnout
mezitím si na bramborákové těsto nastrouháme brambory. Brambory oškrabeme a nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy
z brambor vymačkáme přebytečnou vodu
do mísy k bramborům přidáme všechny zbývající ingredience
a rukou důkladně promícháme. Pokud se Vám těsto bude zdát řídké, tak vmíchejte ještě trošku mouky. Těsto by mělo být vláčné, nikoliv tuhé a nebo moc řídké
těsto máme hotové a tak se vrátíme k náplni. Nakrájíme si uzené maso na kostičky
nakrájené uzené maso a kmín přidáme k lehce zhnědlé cibuli do pánve a za občasného míchání smažíme cca 5 minut
mezitím si nakrájíme kysané zelí na menší kousky
zelí vmícháme do pánve a za občasného míchání 5 minut osmahneme. Potom pánev přiklopíme poklicí a 5 minut podusíme. Vypneme plotnu a máme náplň hotovou
a začneme s pečením. Vymažeme si zapékací mísu sádlem
do mísy rozlijeme půlku bramborákového těsta. Těsto se krásně rozprostře, pokud budete do mísy ze strany bouchat
mísu dáme do trouby a pečeme cca 15 minut na 200°C
vyndáme mísu z trouby a na těsto opatrně rozprostřeme náplň
na náplň opatrně rozprostřeme druhou půlku bramborákového těsta
mísu dáme zpátky do trouby a pečeme cca 40 minut na 180°C
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, smažení, strouhání
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...