Načítání...
close

Bramborákový koláč se zakysaným zelím a uzeným

inspiraci k tomuto receptu jsem našel na internetu a musím říct, že jsem rád, že jsem ho vyzkoušel. Jako přílohu doporučuji pivo :-)
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 6 let
Ingredience
těsto
1 kilogram brambory
2 kus vejce
1-2 lžíce majoránka
min 1 špetka sůl
5 stroužek česnek
na vymazání
na smažení
Sdílejte recept
Postup
v tomto receptu budeme dělat 2 věci. Náplň a bramborákové těsto. Začneme náplní. Nakrájíme si tedy všechnu cibuli nahrubo
rozpálíme si větší pánev na střední teplotu, rozpálíme na ní sádlo a přidáme cibuli. Za občasného míchání smažíme, dokud nám nezačne cibule lehce hnědnout
mezitím si na bramborákové těsto nastrouháme brambory. Brambory oškrabeme a nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy
z brambor vymačkáme přebytečnou vodu
do mísy k bramborům přidáme všechny zbývající ingredience
a rukou důkladně promícháme. Pokud se Vám těsto bude zdát řídké, tak vmíchejte ještě trošku mouky. Těsto by mělo být vláčné, nikoliv tuhé a nebo moc řídké
těsto máme hotové a tak se vrátíme k náplni. Nakrájíme si uzené maso na kostičky
nakrájené uzené maso a kmín přidáme k lehce zhnědlé cibuli do pánve a za občasného míchání smažíme cca 5 minut
mezitím si nakrájíme kysané zelí na menší kousky
zelí vmícháme do pánve a za občasného míchání 5 minut osmahneme. Potom pánev přiklopíme poklicí a 5 minut podusíme. Vypneme plotnu a máme náplň hotovou
a začneme s pečením. Vymažeme si zapékací mísu sádlem
do mísy rozlijeme půlku bramborákového těsta. Těsto se krásně rozprostře, pokud budete do mísy ze strany bouchat
mísu dáme do trouby a pečeme cca 15 minut na 200°C
vyndáme mísu z trouby a na těsto opatrně rozprostřeme náplň
na náplň opatrně rozprostřeme druhou půlku bramborákového těsta
mísu dáme zpátky do trouby a pečeme cca 40 minut na 180°C
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, smažení, strouhání
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko