Pracuji...
close

Citrónový kuskus s osmaženou mrkví

lehčí zeleninový kuskus, plné citrónové chuti. Podle chuti si jídlo můžete obohatit česnekem a čerstvou mátou
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
4 kus mrkev
1 kus citron
1 kus cibule
200 gram kuskus
min 500 mililitr vývar kuřecí
5 lžíce olej olivový
1 lžička kurkuma
1/2 lžička římský kmín
min 1 špetka sůl
podle chuti
3 stroužek česnek
1 hrst máta
Sdílejte recept
Postup
pomocí škrabky na brambory si oškrabeme mrkve a nakrájíme na půlměsíčky
pánev rozpálíme na střední teplotu, přilijeme olivový olej, přidáme nakrájené mrkve, třtinový cukr a za občasného míchání smažíme cca 10 minut
mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno
cibuli přihodíme do pánve a za občasného míchání smažíme dalších 10 minut
k osmahlému zeleninovému základu přisypeme kurkumu a římský kmín. Za stálého míchání minutu smažíme
do pánve přisypeme scezenou kukuřici. Podle Vaší chuti můžete v této fázi přidat i nakrájený česnek
do pánve nalijeme vývar
přisypeme pepř dle chuti, zamícháme a přivedeme k varu
do vroucí směsi nasypeme kuskus a důkladně promícháme
přidáme šťávu z jednoho citronu, zase důkladně zamícháme a vypneme plotnu. Přiklopíme pánev poklicí a necháme kuskus pár minut nasát tekutinu.
kuskus by Vám měl krásně změknout. Pokud by Vám směs přišla sušší, tak přilijte ještě trošku vývaru. Dosolte, dopepřete. Podle chuti můžete do směsi vmíchat čerstvou nakrájenou mátu
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...