Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Pizza koláč se zakysanou smetanou a slaninou
výborná pochoutka vhodná k pivu a nebo jen tak na chuť. Výborná kombinace je i s kysaným zelím, které lehce osmahnete v pánvi spolu s cibulí a slaninou
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
9 let
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
20 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
400
gram
smetana zakysaná
200
gram
anglická slanina
2-3
kus
cibule
4
stroužek
česnek
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
1
lžíce
vepřové sádlo
Sdílejte recept
Facebook
Postup
připravíme si těsto na pizzu, jehož recept naleznete výše.
nakrájíme si cibuli nadrobno a dáme smažit na troše sádla
když nám začne cibule lehce chytat barvu, tak přihodíme nakrájenou slaninu
za občasného míchání smažíme, dokud se nám slanina lehce neosmahne
do mísy nalijeme zakysanou smetanu a přidáme prolisovaný česnek
přisypeme trošku čerstvě namletého pepře
a nakonec do mísy přidáme osmahlou směs. Zamícháme a dle potřeby dosolíme
na pečící papír si rozválíme těsto do potřebného tvaru a naneseme na něj směs ze zakysané smetany. Těsto se snažte rozválit tenčí (cca 5 mm)
pečeme v troubě rozehřáté jako na pizzu. Ja mám 300° max, ale klidně dejte i víc. Pečeme dle teploty (cca 10 minut). Hlídáme okraje, aby se nespálily
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Pečivo
/
Koláče
Způsob přípravy:
pečení, smažení
Typ chodu:
oběd, večeře, svačina
Vybavení kuchyně:
dřevěný val
,
mísa
,
mlýnek na pepř
,
pánev
,
pečící papír
,
pekáč
,
trouba
,
lis na česnek
,
váleček na těsto
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Kuřecí kousky v medové omáčce
Křehké kuřecí maso ve sladké omáčce je vždy zaručená výhra :-) Nejlepší příloha je rýže. Dětem jsem ...
Těstoviny s tuňákem a fazolemi
Je načase si dát pauzu od bramborového salátu a připravit si něco lehčího.
Domácí karamel
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Domácí kebab v troubě
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Český kari hambáč
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Pomazánka s tuňákem a lučinou
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Ovesné vločky s jogurtem a jablečným džusem
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Rybízová marmeláda
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
close