Načítání...
close

Pizza koláč se zakysanou smetanou a slaninou

výborná pochoutka vhodná k pivu a nebo jen tak na chuť. Výborná kombinace je i s kysaným zelím, které lehce osmahnete v pánvi spolu s cibulí a slaninou
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
2-3 kus cibule
4 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
připravíme si těsto na pizzu, jehož recept naleznete výše.
nakrájíme si cibuli nadrobno a dáme smažit na troše sádla
když nám začne cibule lehce chytat barvu, tak přihodíme nakrájenou slaninu
za občasného míchání smažíme, dokud se nám slanina lehce neosmahne
do mísy nalijeme zakysanou smetanu a přidáme prolisovaný česnek
přisypeme trošku čerstvě namletého pepře
a nakonec do mísy přidáme osmahlou směs. Zamícháme a dle potřeby dosolíme
na pečící papír si rozválíme těsto do potřebného tvaru a naneseme na něj směs ze zakysané smetany. Těsto se snažte rozválit tenčí (cca 5 mm)
pečeme v troubě rozehřáté jako na pizzu. Ja mám 300° max, ale klidně dejte i víc. Pečeme dle teploty (cca 10 minut). Hlídáme okraje, aby se nespálily
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
pečení, smažení
Typ chodu:
oběd, večeře, svačina
Původ:
Česko