Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Pizza koláč se zakysanou smetanou a slaninou | Recept

výborná pochoutka vhodná k pivu a nebo jen tak na chuť. Výborná kombinace je i s kysaným zelím, které lehce osmahnete v pánvi spolu s cibulí a slaninou
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
visibility
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
smetana zakysaná 400 gram
anglická slanina 200 gram
cibule 2-3 kus
česnek 4 stroužek
sůl min 1 špetka
pepř černý drcený min 1 špetka
vepřové sádlo 1 lžíce
Další informace
Pracnost: Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy: pečení, smažení
Typ chodu: oběd, večeře, svačina
Původ: Česko
Postup
připravíme si těsto na pizzu, jehož recept naleznete výše.
nakrájíme si cibuli nadrobno a dáme smažit na troše sádla
když nám začne cibule lehce chytat barvu, tak přihodíme nakrájenou slaninu
za občasného míchání smažíme, dokud se nám slanina lehce neosmahne
do mísy nalijeme zakysanou smetanu a přidáme prolisovaný česnek
přisypeme trošku čerstvě namletého pepře
a nakonec do mísy přidáme osmahlou směs. Zamícháme a dle potřeby dosolíme
na pečící papír si rozválíme těsto do potřebného tvaru a naneseme na něj směs ze zakysané smetany. Těsto se snažte rozválit tenčí (cca 5 mm)
pečeme v troubě rozehřáté jako na pizzu. Ja mám 300° max, ale klidně dejte i víc. Pečeme dle teploty (cca 10 minut). Hlídáme okraje, aby se nespálily
Sdílejte recept