Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Pizza koláč se zakysanou smetanou a slaninou | Recept

výborná pochoutka vhodná k pivu a nebo jen tak na chuť. Výborná kombinace je i s kysaným zelím, které lehce osmahnete v pánvi spolu s cibulí a slaninou
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
smetana zakysaná 400 gram
anglická slanina 200 gram
cibule 2-3 kus
česnek 4 stroužek
sůl min 1 špetka
pepř černý drcený min 1 špetka
vepřové sádlo 1 lžíce
Další informace
Pracnost: Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy: pečení, smažení
Typ chodu: oběd, večeře, svačina
Původ: Česko
Postup
Krok 1
připravíme si těsto na pizzu, jehož recept naleznete výše.
Krok 2
nakrájíme si cibuli nadrobno a dáme smažit na troše sádla
Krok 3
když nám začne cibule lehce chytat barvu, tak přihodíme nakrájenou slaninu
Krok 4
za občasného míchání smažíme, dokud se nám slanina lehce neosmahne
Krok 5
do mísy nalijeme zakysanou smetanu a přidáme prolisovaný česnek
Krok 6
přisypeme trošku čerstvě namletého pepře
Krok 7
a nakonec do mísy přidáme osmahlou směs. Zamícháme a dle potřeby dosolíme
Krok 8
na pečící papír si rozválíme těsto do potřebného tvaru a naneseme na něj směs ze zakysané smetany. Těsto se snažte rozválit tenčí (cca 5 mm)
Krok 9
pečeme v troubě rozehřáté jako na pizzu. Ja mám 300° max, ale klidně dejte i víc. Pečeme dle teploty (cca 10 minut). Hlídáme okraje, aby se nespálily
Sdílejte recept