X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Pizza koláč se zakysanou smetanou a slaninou

Načítám...
výborná pochoutka vhodná k pivu a nebo jen tak na chuť. Výborná kombinace je i s kysaným zelím, které lehce osmahnete v pánvi spolu s cibulí a slaninou
Příprava 20 minut
Vaření 20 minut
Pracnost: Recept zvládne každý, ale chce to trošku snahy
Kategorie: Pečivo / Koláče
Druh přípravy: pečení, smažení
Typ chodu: oběd, večeře, svačina
Vybavení kuchyně: dřevěný val, mísa, mlýnek na pepř, pánev, pečící papír, pekáč, trouba, lis na česnek, váleček na těsto
Původ: Česko

Ingredience

Postup

připravíme si těsto na pizzu, jehož recept naleznete výše.
nakrájíme si cibuli nadrobno a dáme smažit na troše sádla
když nám začne cibule lehce chytat barvu, tak přihodíme nakrájenou slaninu
za občasného míchání smažíme, dokud se nám slanina lehce neosmahne
do mísy nalijeme zakysanou smetanu a přidáme prolisovaný česnek
přisypeme trošku čerstvě namletého pepře
a nakonec do mísy přidáme osmahlou směs. Zamícháme a dle potřeby dosolíme
na pečící papír si rozválíme těsto do potřebného tvaru a naneseme na něj směs ze zakysané smetany. Těsto se snažte rozválit tenčí (cca 5 mm)
pečeme v troubě rozehřáté jako na pizzu. Ja mám 300° max, ale klidně dejte i víc. Pečeme dle teploty (cca 10 minut). Hlídáme okraje, aby se nespálily
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter