Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Pizza koláč se zakysanou smetanou a slaninou

Popis receptu
výborná pochoutka vhodná k pivu a nebo jen tak na chuť. Výborná kombinace je i s kysaným zelím, které lehce osmahnete v pánvi spolu s cibulí a slaninou
Příprava
20
minut
Vaření
20
minut
  • Způsob přípravy: pečení, smažení,
  • Typ chodu: oběd, večeře, svačina,
  • Potřebné vybavení: dřevěný val, mísa, mlýnek na pepř, pánev, pečící papír, pekáč, trouba, lis na česnek, váleček na těsto,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
anglická slanina 200 g
česnek 4 stroužek
cibule 2-3 ks
pepř černý drcený min 1 špetka
smetana zakysaná 400 g
sůl min 1 špetka
vepřové sádlo 1 lžíce
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
připravíme si těsto na pizzu dle souvisejícího receptu (Těsto na pizzu podle J. Olivera)
2. krok
nakrájíme si cibuli nadrobno a dáme smažit na troše sádla
3. krok
když nám začne cibule lehce chytat barvu, tak přihodíme nakrájenou slaninu
4. krok
za občasného míchání smažíme, dokud se nám slanina lehce neosmahne
5. krok
do mísy nalijeme zakysanou smetanu a přidáme prolisovaný česnek
6. krok
přisypeme trošku čerstvě namletého pepře
7. krok
a nakonec do mísy přidáme osmahlou směs. Zamícháme a dle potřeby dosolíme
8. krok
na pečící papír si rozválíme těsto do potřebného tvaru a naneseme na něj směs ze zakysané smetany. Těsto se snažte rozválit tenčí (cca 5 mm)
9. krok
pečeme v troubě rozehřáté jako na pizzu. Ja mám 300° max, ale klidně dejte i víc. Pečeme dle teploty (cca 10 minut). Hlídáme okraje, aby se nespálily