Pracuji...
close

Čočkový salát s rukolou a žampiony

Na tento recept jsem narazila v jednom časopisu a moc se mi líbil. Ráda jsem vyzkoušela jídlo, na které bych sama nikdy nepřišla. Navíc jsem zrovna měla chuť na něco lehkého a zdravého. Salát byl moc dobrý, budu ho určitě připravovat častěji.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
50 gram rukola
min 1 špetka sůl
1 kus citron
1 lžička chilli
3 stroužek česnek
3 lžíce olej olivový
200 gram čočka
Sdílejte recept
Postup
Čočku si předem namočíme, třeba přes noc, a pak ji vaříme v čerstvé vodě asi 20 minut. Prostě do té doby, než je měkká. Vařenou čočku zcedíme a necháme stranou. Do tohoto salátu by se určitě stejně dobře hodila i červená čočka nebo například cizrna.
Když se vaří čočka, očistíme si žampiony a nakrájíme je na plátky. Ve větší pánvi si rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a žampiony na něm asi 5-10 minut smažíme.
Pak snížíme plamen a vhodíme najemno nakrájený česnek a chilli. Já jsem použila feferonkovou pastu, kterou jsem měla v lednici. Smažíme ještě pár minut.
K vychladlým žampionům přihodíme čočku a promícháme. Salát ochutíme asi 2 lžícemi citronové šťávy, lžící olivového oleje, pepřem a solí. Já jsem použila pálivý olivový olej s naloženou chilli papričkou. Nakonec před podáváním vmícháme rukolu a petrželku.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
krájení, vaření, smažení
Typ chodu:
salát, předkrm, večeře
Vybavení kuchyně:
hrnec malý , pánev velká
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...