Pracuji...
close

Čočkový salát s rukolou a žampiony

Na tento recept jsem narazila v jednom časopisu a moc se mi líbil. Ráda jsem vyzkoušela jídlo, na které bych sama nikdy nepřišla. Navíc jsem zrovna měla chuť na něco lehkého a zdravého. Salát byl moc dobrý, budu ho určitě připravovat častěji.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
50 gram rukola
min 1 špetka sůl
1 kus citron
1 lžička chilli
3 stroužek česnek
3 lžíce olej olivový
200 gram čočka
Sdílejte recept
Postup
Čočku si předem namočíme, třeba přes noc, a pak ji vaříme v čerstvé vodě asi 20 minut. Prostě do té doby, než je měkká. Vařenou čočku zcedíme a necháme stranou. Do tohoto salátu by se určitě stejně dobře hodila i červená čočka nebo například cizrna.
Když se vaří čočka, očistíme si žampiony a nakrájíme je na plátky. Ve větší pánvi si rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a žampiony na něm asi 5-10 minut smažíme.
Pak snížíme plamen a vhodíme najemno nakrájený česnek a chilli. Já jsem použila feferonkovou pastu, kterou jsem měla v lednici. Smažíme ještě pár minut.
K vychladlým žampionům přihodíme čočku a promícháme. Salát ochutíme asi 2 lžícemi citronové šťávy, lžící olivového oleje, pepřem a solí. Já jsem použila pálivý olivový olej s naloženou chilli papričkou. Nakonec před podáváním vmícháme rukolu a petrželku.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
krájení, vaření, smažení
Typ chodu:
salát, předkrm, večeře
Vybavení kuchyně:
hrnec malý , pánev velká
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...