Pracuji...
close

Halušky z bramborových knedlíků

Rychlovka ze zbytků a navíc na ni stačí pouhé tři ingredience. Pokud Vám v lednici zbydou bramborové knedlíky, sežeňte si k nim už jen slaninu a brynzu a udělejte si báječně rychlou chuťovku.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
obecně
125 gram brynza
Sdílejte recept
Postup
Začneme tím, že si nakrájíme anglickou slaninu na malé kostičky. Ty pak hodíme na rozpálenou pánev. Můžete použít pod slaninu sádlo, ale jestliže je slanina dostatečně prorostlá, tak to ani není nutné.
Když je slanina pěkně osmahlá, vhodíme k ní bramborové knedlíky pokrájené také na kostky. Pěkně vše promícháme, aby se knedlíky pořádně obalily v rozpuštěném sádle ze slaniny.
A na závěr už chybí jen přihodit brynzu, promíchat a nechat ji rozpustit. Slanina s brynzou jsou dostatečně slané, takže není potřeba už dosolovat.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
krájení, míchání
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...