Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Halušky z bramborových knedlíků

Popis receptu
Rychlovka ze zbytků a navíc na ni stačí pouhé tři ingredience. Pokud Vám v lednici zbydou bramborové knedlíky, sežeňte si k nim už jen slaninu a brynzu a udělejte si báječně rychlou chuťovku.
Příprava
5
minut
Vaření
10
minut
  • Způsob přípravy: krájení, míchání,
  • Typ chodu: oběd, večeře,
  • Potřebné vybavení: prkénko (dřevěné), pánev velká,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
buellin
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
anglická slanina 200 g
bramborový knedlík 700 g
brynza 125 g
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Začneme tím, že si nakrájíme anglickou slaninu na malé kostičky. Ty pak hodíme na rozpálenou pánev. Můžete použít pod slaninu sádlo, ale jestliže je slanina dostatečně prorostlá, tak to ani není nutné.
2. krok
Když je slanina pěkně osmahlá, vhodíme k ní bramborové knedlíky pokrájené také na kostky. Pěkně vše promícháme, aby se knedlíky pořádně obalily v rozpuštěném sádle ze slaniny.
3. krok
A na závěr už chybí jen přihodit brynzu, promíchat a nechat ji rozpustit. Slanina s brynzou jsou dostatečně slané, takže není potřeba už dosolovat.