Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Dušená vepřová slezina na česneku | Recept

Boublas
Autor receptu
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
další dosažený milník pro milovníky vnitřností. Slezinu jsem jedl poprvé a byl jsem mile překvapen. Chuť bych přirovnal k játrům a k ledvinkám
Ingredience
obecně
3 kus cibule
5 stroužek česnek
400 mililitr vývar kuřecí
4 lžíce máslo
min 1 špetka sůl
na zahuštění
1/2 hrnek voda
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: smažení, dušení
Typ chodu: oběd
Původ: Česko
Postup
Krok 1
ve větším pánvi (já použil wok) si rozpálíme máslo. Přihodíme nakrájenou cibuli a smažíme, dokud nám cibule nezačne chytat barvu
Krok 2
mezitím si slezinu očistíme od bránice
Krok 3
slezinu si nakrájíme na malé kousky
Krok 4
k osmahlé cibuli přihodíme nakrájenou slezinu, opepříme, lehce osolíme a za občasného míchání důkladně osmažíme (cca 5 minut). Solte podle slanosti vývaru
Krok 5
osmaženou slezinu zalijeme vývarem, promícháme a pod pokličkou dusíme 10 minut
Krok 6
k podušené slezině přihodíme nakrájený česnek
Krok 7
dále do omáčky přilijeme mouku důkladně rozmíchanou v troše teplé vody (a nebo máslovou jíšku). Důkladně rozmícháme a za občasného míchání dusíme pod pokličkou dalších 10 minut
Krok 8
nakonec přidáme nakrájenou petrželovou nať, zamícháme, vypneme plotnu a máme hotovo
Krok 9
jako přílohu doporučuji rýži
Sdílejte recept