Načítání...
close

Dušená vepřová slezina na česneku

další dosažený milník pro milovníky vnitřností. Slezinu jsem jedl poprvé a byl jsem mile překvapen. Chuť bych přirovnal k játrům a k ledvinkám
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 6 let
Ingredience
obecně
3 kus cibule
5 stroužek česnek
400 mililitr vývar kuřecí
4 lžíce máslo
min 1 špetka sůl
na zahuštění
1/2 hrnek voda
Sdílejte recept
Postup
ve větším pánvi (já použil wok) si rozpálíme máslo. Přihodíme nakrájenou cibuli a smažíme, dokud nám cibule nezačne chytat barvu
mezitím si slezinu očistíme od bránice
slezinu si nakrájíme na malé kousky
k osmahlé cibuli přihodíme nakrájenou slezinu, opepříme, lehce osolíme a za občasného míchání důkladně osmažíme (cca 5 minut). Solte podle slanosti vývaru
osmaženou slezinu zalijeme vývarem, promícháme a pod pokličkou dusíme 10 minut
k podušené slezině přihodíme nakrájený česnek
dále do omáčky přilijeme mouku důkladně rozmíchanou v troše teplé vody (a nebo máslovou jíšku). Důkladně rozmícháme a za občasného míchání dusíme pod pokličkou dalších 10 minut
nakonec přidáme nakrájenou petrželovou nať, zamícháme, vypneme plotnu a máme hotovo
jako přílohu doporučuji rýži
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko