ve větším pánvi (já použil wok) si rozpálíme máslo. Přihodíme nakrájenou cibuli a smažíme, dokud nám cibule nezačne chytat barvu
mezitím si slezinu očistíme od bránice
slezinu si nakrájíme na malé kousky
k osmahlé cibuli přihodíme nakrájenou slezinu, opepříme, lehce osolíme a za občasného míchání důkladně osmažíme (cca 5 minut). Solte podle slanosti vývaru
osmaženou slezinu zalijeme vývarem, promícháme a pod pokličkou dusíme 10 minut
k podušené slezině přihodíme nakrájený česnek
dále do omáčky přilijeme mouku důkladně rozmíchanou v troše teplé vody (a nebo máslovou jíšku). Důkladně rozmícháme a za občasného míchání dusíme pod pokličkou dalších 10 minut
nakonec přidáme nakrájenou petrželovou nať, zamícháme, vypneme plotnu a máme hotovo