Pracuji...
close

Kachní játra foie gras s povidlovou omáčkou

o tomto pokrmu se říká, že je to delikatesa. A mě nezbývá nic jiného, než to potvrdit. Když si dáte kousek jater do pusy, tak Vám bude připadat, že jíte játrový steak nejvyšší jakosti. K játrům se doporučuje sladká omáčka a opečené bílé pečivo. Do omáčky jsem použil bílé víno, jelikož mi červené došlo, ale jde jenom o barvu. Chuť zůstane stejná
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
obecně
min 1 špetka sůl
omáčka
2 lžíce máslo
4 lžíce povidla
100 mililitr víno červené
100 mililitr vývar kuřecí
1 lžíce cukr krystal
Sdílejte recept
Postup
začneme s přípravou omáčky. Ta bude trvat o trošku déle, než samotná příprava jater. Do malého rozpáleného hrnce nasypeme cukr, přidáme povidla a zalijeme vínem. Přivedeme k varu
přilijeme vývar a pomocí vařečky se snažíme rozmíchat povidla
omáčku svaříme do požadované hustoty
mezitím začneme s přípravou jater. Játra si nařežeme na šikmo na silnější plátky
rozpálíme si pánev na střední teplotu a vložíme játra. Dejte je tam na sucho. Sami pustí dostatek tuku. Před smažením se doporučuje játra dát do lednice, aby při smažení neztrácela tolik tuku. Já to tak neudělal a i tak jsem si pochutnal. Játra zvrchu osolíme, opepříme. Smažíme dohněda
játra opatrně otočíme a smažíme i z druhé strany dohněda. Také i druhou stranu osolte a opepřete. Smažení nebude trvat moc dlouho
hotovou svařenou omáčku sundáme z plotny a vmícháme studené máslo. Pokud jste neměli vývar osolený, tak trošku omáčku osolte
hotová játra dáme na talíř a pokapeme omáčkou
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
předkrm
Původ:
Francie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...