Pracuji...
close

Tvarohová bábovka s citronem

jednoduchá a citrónově svěží bábovka. Používejte pouze máslo, bábovka pak bude krásně vonět po citronu, másle a tvarohu. Kdo chce, tak si do těsta přimíchá rozinky
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
150 gram máslo
3 kus vejce
1 špetka sůl
200 gram krupice
1/2 kus citron
na vysypání
1 lžíce mouka hrubá
na vymazání
1 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
nejprve si nakrájíme kůru z půlky citronu. Krájíme na jemno. Kdo chce, tak si kůru nastrouhá na jemném struhadle, ale já mám rád, když si můžu do kůry kousnout
připravíme si větší a menší mísu. Do menší oddělíme bílky a do větší dáme žloutky, změklé máslo a cukr
do větší mísy ještě přidáme šťávu z půlky citronu a citronovou kůru
pomocí šlehače vše ve velké míse ušleháme
přidáme do velké mísy tvaroh a sůl
zase vše ve velké míse ušleháme
v malé míse si ušleháme bílky
ve třetí misce si promícháme krupici s kypřícím práškem
do velké mísy přidáme k tvarohovému základu ušlehané bílky a krupici smíchanou s kypřícím práškem
vše důkladně ušleháme
formu na bábovku důkladně vymažeme máslem a vysypeme moukou (a nebo krupičkou)
do formy vlijeme veškeré těsto. Těsto je hustější, tak si pomozte lžící
pečeme v troubě předehřáté na 160°C cca 60 minut
horkou bábovku necháme vychladnout a vyklopíme. Pokud jste formu důkladně vymazali, tak by Vám to mělo jít úplně samo
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Sladké / Buchty
Způsob přípravy:
pečení, šlehání
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...