Načítání...
close

Tvarohová bábovka s citronem

jednoduchá a citrónově svěží bábovka. Používejte pouze máslo, bábovka pak bude krásně vonět po citronu, másle a tvarohu. Kdo chce, tak si do těsta přimíchá rozinky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 let
Ingredience
obecně
150 gram máslo
3 kus vejce
1 špetka sůl
200 gram krupice
1/2 kus citron
na vysypání
1 lžíce mouka hrubá
na vymazání
1 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
nejprve si nakrájíme kůru z půlky citronu. Krájíme na jemno. Kdo chce, tak si kůru nastrouhá na jemném struhadle, ale já mám rád, když si můžu do kůry kousnout
připravíme si větší a menší mísu. Do menší oddělíme bílky a do větší dáme žloutky, změklé máslo a cukr
do větší mísy ještě přidáme šťávu z půlky citronu a citronovou kůru
pomocí šlehače vše ve velké míse ušleháme
přidáme do velké mísy tvaroh a sůl
zase vše ve velké míse ušleháme
v malé míse si ušleháme bílky
ve třetí misce si promícháme krupici s kypřícím práškem
do velké mísy přidáme k tvarohovému základu ušlehané bílky a krupici smíchanou s kypřícím práškem
vše důkladně ušleháme
formu na bábovku důkladně vymažeme máslem a vysypeme moukou (a nebo krupičkou)
do formy vlijeme veškeré těsto. Těsto je hustější, tak si pomozte lžící
pečeme v troubě předehřáté na 160°C cca 60 minut
horkou bábovku necháme vychladnout a vyklopíme. Pokud jste formu důkladně vymazali, tak by Vám to mělo jít úplně samo
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Sladké / Buchty
Způsob přípravy:
pečení, šlehání
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko