X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Tvarohová bábovka s citronem
Načítám...
Popis receptu
jednoduchá a citrónově svěží bábovka. Používejte pouze máslo, bábovka pak bude krásně vonět po citronu, másle a tvarohu. Kdo chce, tak si do těsta přimíchá rozinky
Příprava 15 minut
Vaření 60 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Sladké / Buchty
Druh přípravy: pečení, šlehání
Typ chodu: dezert
Vybavení kuchyně: forma na bábovku, kuchyňská váha, mísa malá, mísa velká, šlehač, trouba
Původ: Česko
Ingredience
Ingredience
na vymazání
máslo 1 lžíce
na vysypání
mouka hrubá 1 lžíce
obecně
citron 1/2 ks
cukr krystal 250 g
krupice 200 g
kypřící prášek 2 lžička
máslo 150 g
sůl 1 špetka
tvaroh měkký plnotučný 500 g
vejce 3 ks
Postup
1.
nejprve si nakrájíme kůru z půlky citronu. Krájíme na jemno. Kdo chce, tak si kůru nastrouhá na jemném struhadle, ale já mám rád, když si můžu do kůry kousnout
2.
připravíme si větší a menší mísu. Do menší oddělíme bílky a do větší dáme žloutky, změklé máslo a cukr
3.
do větší mísy ještě přidáme šťávu z půlky citronu a citronovou kůru
4.
pomocí šlehače vše ve velké míse ušleháme
5.
přidáme do velké mísy tvaroh a sůl
6.
zase vše ve velké míse ušleháme
7.
v malé míse si ušleháme bílky
8.
ve třetí misce si promícháme krupici s kypřícím práškem
9.
do velké mísy přidáme k tvarohovému základu ušlehané bílky a krupici smíchanou s kypřícím práškem
10.
vše důkladně ušleháme
11.
formu na bábovku důkladně vymažeme máslem a vysypeme moukou (a nebo krupičkou)
12.
do formy vlijeme veškeré těsto. Těsto je hustější, tak si pomozte lžící
13.
pečeme v troubě předehřáté na 160°C cca 60 minut
14.
horkou bábovku necháme vychladnout a vyklopíme. Pokud jste formu důkladně vymazali, tak by Vám to mělo jít úplně samo
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
612 bodů
Facebook