Uvař si sám

... nebojte se něco dobrého uvařit

Tvarohová bábovka s citronem

„jednoduchá a citrónově svěží bábovka. Používejte pouze máslo, bábovka pak bude krásně vonět po citronu, másle a tvarohu. Kdo chce, tak si do těsta přimíchá rozinky“
Příprava
15
minut
Vaření
60
minut
Ingredience
obecně
na vysypání
na vymazání
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nejprve si nakrájíme kůru z půlky citronu. Krájíme na jemno. Kdo chce, tak si kůru nastrouhá na jemném struhadle, ale já mám rád, když si můžu do kůry kousnout
2. krok
připravíme si větší a menší mísu. Do menší oddělíme bílky a do větší dáme žloutky, změklé máslo a cukr
3. krok
do větší mísy ještě přidáme šťávu z půlky citronu a citronovou kůru
4. krok
pomocí šlehače vše ve velké míse ušleháme
5. krok
přidáme do velké mísy tvaroh a sůl
6. krok
zase vše ve velké míse ušleháme
7. krok
v malé míse si ušleháme bílky
8. krok
ve třetí misce si promícháme krupici s kypřícím práškem
9. krok
do velké mísy přidáme k tvarohovému základu ušlehané bílky a krupici smíchanou s kypřícím práškem
10. krok
vše důkladně ušleháme
11. krok
formu na bábovku důkladně vymažeme máslem a vysypeme moukou (a nebo krupičkou)
12. krok
do formy vlijeme veškeré těsto. Těsto je hustější, tak si pomozte lžící
13. krok
pečeme v troubě předehřáté na 160°C cca 60 minut
14. krok
horkou bábovku necháme vychladnout a vyklopíme. Pokud jste formu důkladně vymazali, tak by Vám to mělo jít úplně samo
Způsob přípravy
  • pečení
  • šlehání
Typ chodu
  • dezert
Potřebné vybavení
  • forma na bábovku
  • kuchyňská váha
  • mísa malá
  • mísa velká
  • šlehač
  • trouba
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku