Načítání...
close

Muflon na povidlech a červeném víně

taková lepší zvěřinová svíčková z muflona. Jako přílohu doporučuji karlovarský knedlík
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 2 hodiny 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 let
Ingredience
obecně
1 kilogram plec z muflona
1/4 kus celer
2 kus cibule
3-4 kus mrkev
300 mililitr víno červené
5 lžíce povidla
100 gram špek
5 lžíce máslo
1-2 lžíce rozmarýn
4 kulička jalovec
4 kulička nové koření
min 1 špetka sůl
2 lžička tymián
min 1 lžíce cukr krystal
dle potřeby
150 mililitr smetana 33%
na zahuštění
1 krajíc chleba
min 1 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
maso zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme na malé kusy
v hrnci rozpálíme sádlo a osmahneme na něm zprudka maso společně s kostičkami špeku. Maso lehce opepříme a osolíme
mezitím si na malé kousky nakrájíme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer a cibuli)
v hrnci po smažení nesmí zbýt žádná voda
věškerý obsah hrnce přendáme stranou do mísy. Do hrnce přihodíme máslo a přidáme nakrájenou mrkev, celer a petržel. Smažíme, dokud nebude zelenina lehce nahnědlá. Cibule se přihodí až déle, jelikož dříve karamelizuje
k lehce nahnědlé zelenině přihodíme nakrájenou cibuli. Promícháme a ještě 5 minut smažíme
k osmahlému základu přidáme povidla
přilijeme víno
a přidáme všechno koření. Promícháme a 5 minut provaříme
vrátíme zpátky do hrnce maso, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí masa (cca 60 minut)
uvařenou omáčku zahustíme pomocí nastrouhaného chleba a máslové jíšky. Provaříme alespoň 20 minut. Dochutíme solí, pepřem a cukrem. Já mám rád omáčku sladší
omáčku propasírujeme přes cedník do druhého hrnce. Abychom neztratili žádnou chuť z prvního hrnce, tak ho ještě vypláchneme půl hrnkem vody a přelijeme přes cedník (přes zeleninu a maso) do druhého hrnce
z cedníku vybereme trošku zeleniny a přihodíme do omáčky. Pomocí tyčového mixeru důkladně rozmixujeme (když Vám tam zbude větší kousek zeleniny, tak se nic nestane :-) )
do omáčky vrátíme maso z cedníku a máme hotovo
jako přílohu doporučuji karlovarský knedlík
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko