Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Muflon na povidlech a červeném víně

taková lepší zvěřinová svíčková z muflona. Jako přílohu doporučuji karlovarský knedlík
Příprava
20
minut
Vaření
150
minut
Ingredience
obecně
dle potřeby
na zahuštění
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
maso zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme na malé kusy
2. krok
v hrnci rozpálíme sádlo a osmahneme na něm zprudka maso společně s kostičkami špeku. Maso lehce opepříme a osolíme
3. krok
mezitím si na malé kousky nakrájíme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer a cibuli)
4. krok
v hrnci po smažení nesmí zbýt žádná voda
5. krok
věškerý obsah hrnce přendáme stranou do mísy. Do hrnce přihodíme máslo a přidáme nakrájenou mrkev, celer a petržel. Smažíme, dokud nebude zelenina lehce nahnědlá. Cibule se přihodí až déle, jelikož dříve karamelizuje
6. krok
k lehce nahnědlé zelenině přihodíme nakrájenou cibuli. Promícháme a ještě 5 minut smažíme
7. krok
k osmahlému základu přidáme povidla
8. krok
přilijeme víno
9. krok
a přidáme všechno koření. Promícháme a 5 minut provaříme
10. krok
vrátíme zpátky do hrnce maso, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí masa (cca 60 minut)
11. krok
uvařenou omáčku zahustíme pomocí nastrouhaného chleba a máslové jíšky. Provaříme alespoň 20 minut. Dochutíme solí, pepřem a cukrem. Já mám rád omáčku sladší
12. krok
omáčku propasírujeme přes cedník do druhého hrnce. Abychom neztratili žádnou chuť z prvního hrnce, tak ho ještě vypláchneme půl hrnkem vody a přelijeme přes cedník (přes zeleninu a maso) do druhého hrnce
13. krok
z cedníku vybereme trošku zeleniny a přihodíme do omáčky. Pomocí tyčového mixeru důkladně rozmixujeme (když Vám tam zbude větší kousek zeleniny, tak se nic nestane :-) )
14. krok
do omáčky vrátíme maso z cedníku a máme hotovo
15. krok
jako přílohu doporučuji karlovarský knedlík
Načítám...
Způsob přípravy
  • smažení
  • vaření
  • mixování
Typ chodu
  • oběd
  • večeře
Potřebné vybavení
  • hrnec velký
  • lžíce
  • mísa
  • cedník
  • mlýnek na pepř
  • struhadlo jemné
  • tyčový mixér
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku