Načítání...
close

Kuřecí kari salát se zakysanou smetanou

smetanový a šťavnatý pikantní kuřecí salát, který lze udělat nejen z kuřecího masa, ale klidně i vepřového. Jako přílohu doporučuji opečené bílé pečivo
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 let
Ingredience
obecně
min 5 lžíce majonéza
min 5 lžíce smetana zakysaná
2 lžička kari
2 lžíce máslo
min 1 špetka sůl
dle potřeby
1/2 hrnek voda
Sdílejte recept
Postup
kuřecí maso si nakrájíme na malé kousky
kuřecí kousky dáme do menší mísy, přisypeme kari a trošku soli a pepře. Promícháme
na pánev dáme rozpálit máslo a osmahneme na něm okořeněné maso. Smažte zhruba 10 minut na vyšší teplotu
během smažení si nakrájejte ledový salát na menší kousky
hotové maso dáme do mísy odpočinout. Do ještě teplého masa vmícháme další lžičku kari
na pánvi nám po smažení zbyly skvělé výpeky, o které je škoda přjít. Pomocí vody si je vyvaříme. Nalijte do pánve vodu a vyvařte ji na množství zhruba dvou lžic. Klidně i na začátku pomocí vařečky seškrábněte výpeky
výpek ochutnejte a lehce dosolte
k masu přidáme nakrájený ledový salát, majonézu, smetanu a výpek. Důkladně promícháme, popřípadě dosolíme, dopepříme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, smažení
Typ chodu:
salát
Původ:
Česko