Pracuji...
close

Ravioli s omáčkou z citronu a parmazánu

velmi jednoduchý, rychlý a svěží italský recept. Hodně záleží na kvalitě surovin, takže nedávejte místo másla margarín, místo parmazánu eidam, a tak podobně. Mějte připravené všechny ingredience, aby jste stihli udělat omáčku, zatím co se Vám vaří ravioli.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 1 minuta
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
obecně
250 gram ravioli
1/2 kus citron
5 lžíce máslo
min 1 lžíce parmazán
4 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
2 lžíce bazalka
Sdílejte recept
Postup
nejprve si dáme vařit ravioli. Vhodíme je do osolené vroucí vody a vaříme do změknutí. Během této doby si připravíme omáčku
větší pánev položíme na plotnu na mírný plamen (teplotu) a vhodíme do ní máslo a přilijeme olej.
přilijeme vývar a lehce zamícháme
přisypeme nastrouhaný parmazán. Přisypte zhruba 3-4 lžíce. Lehce zamícháme. Omáčka nám začne kašovitět
přidáme šťávu z půlky citronu. Citron nám dodá do omáčky svěžest
uvařené ravioli scedíme
přidáme ravioli do pánve a promícháme s omáčkou
přisypeme ještě trošku parmazánu, trošku pepře a nakonec nasekanou bazalku. Promícháme a máme hotovo.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.