Pracuji...
close

Hanácký salát

na tomto salátu už delší dobu ujíždím :-) Nevím proč, ale musím ho mít alespoň jednou za měsíc, jinak mám absťák. Pořád jsem si ho kupoval, ale ode dneška si ho budu vyrábět sám. Do toho kupovaného totiž nedávají křen a ten je tam super :-) Doporučuji podávat s bílým pečivem
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 1 minuta
Ingredience
obecně
3 lžíce křen
2 lžíce majonéza
min 1 špetka sůl
min 1 špetka cukr moučka
Sdílejte recept
Postup
pomocí škrabky si očistíme křen a nastrouháme ho najemno
zelí si scedíme a dáme do mísy. Kdo chce, tak si zelí pokrájí na menší kousky. K zelí přidáme nastrouhaný křen
dále přidáme jogurt, majonézu, olej, pepř, trošku soli a cukru. Důkladně zamícháme
ochutnáme a popřípadě dosolíme, dopepříme, dosladíme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, krájení, strouhání
Typ chodu:
svačina
Příležitost:
raut, silvestr
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.