Načítání...
close

Hanácký salát

na tomto salátu už delší dobu ujíždím :-) Nevím proč, ale musím ho mít alespoň jednou za měsíc, jinak mám absťák. Pořád jsem si ho kupoval, ale ode dneška si ho budu vyrábět sám. Do toho kupovaného totiž nedávají křen a ten je tam super :-) Doporučuji podávat s bílým pečivem
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 1 minuta
Ingredience
obecně
3 lžíce křen
2 lžíce majonéza
min 1 špetka sůl
min 1 špetka cukr moučka
Sdílejte recept
Postup
pomocí škrabky si očistíme křen a nastrouháme ho najemno
zelí si scedíme a dáme do mísy. Kdo chce, tak si zelí pokrájí na menší kousky. K zelí přidáme nastrouhaný křen
dále přidáme jogurt, majonézu, olej, pepř, trošku soli a cukru. Důkladně zamícháme
ochutnáme a popřípadě dosolíme, dopepříme, dosladíme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, krájení, strouhání
Typ chodu:
svačina
Příležitost:
raut, silvestr
Původ:
Česko