Pracuji...
close

Hanácký salát

na tomto salátu už delší dobu ujíždím :-) Nevím proč, ale musím ho mít alespoň jednou za měsíc, jinak mám absťák. Pořád jsem si ho kupoval, ale ode dneška si ho budu vyrábět sám. Do toho kupovaného totiž nedávají křen a ten je tam super :-) Doporučuji podávat s bílým pečivem
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 1 minuta
Ingredience
obecně
3 lžíce křen
2 lžíce majonéza
min 1 špetka sůl
min 1 špetka cukr moučka
Sdílejte recept
Postup
pomocí škrabky si očistíme křen a nastrouháme ho najemno
zelí si scedíme a dáme do mísy. Kdo chce, tak si zelí pokrájí na menší kousky. K zelí přidáme nastrouhaný křen
dále přidáme jogurt, majonézu, olej, pepř, trošku soli a cukru. Důkladně zamícháme
ochutnáme a popřípadě dosolíme, dopepříme, dosladíme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, krájení, strouhání
Typ chodu:
svačina
Příležitost:
raut, silvestr
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
Na houby jsem letos moc štěstí neměl, ale i tak jsem našel alespoň něco málo na omáčku. Se smažením ...
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...