Pracuji...
close

Hanácký salát

na tomto salátu už delší dobu ujíždím :-) Nevím proč, ale musím ho mít alespoň jednou za měsíc, jinak mám absťák. Pořád jsem si ho kupoval, ale ode dneška si ho budu vyrábět sám. Do toho kupovaného totiž nedávají křen a ten je tam super :-) Doporučuji podávat s bílým pečivem
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 1 minuta
Ingredience
obecně
3 lžíce křen
2 lžíce majonéza
min 1 špetka sůl
min 1 špetka cukr moučka
Sdílejte recept
Postup
pomocí škrabky si očistíme křen a nastrouháme ho najemno
zelí si scedíme a dáme do mísy. Kdo chce, tak si zelí pokrájí na menší kousky. K zelí přidáme nastrouhaný křen
dále přidáme jogurt, majonézu, olej, pepř, trošku soli a cukru. Důkladně zamícháme
ochutnáme a popřípadě dosolíme, dopepříme, dosladíme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, krájení, strouhání
Typ chodu:
svačina
Příležitost:
raut, silvestr
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...