X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Hanácký salát

Načítám...
na tomto salátu už delší dobu ujíždím :-) Nevím proč, ale musím ho mít alespoň jednou za měsíc, jinak mám absťák. Pořád jsem si ho kupoval, ale ode dneška si ho budu vyrábět sám. Do toho kupovaného totiž nedávají křen a ten je tam super :-) Doporučuji podávat s bílým pečivem
Příprava 5 minut
Vaření 1 minuta
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Studená kuchyně / Saláty
Druh přípravy: míchání, krájení, strouhání
Typ chodu: svačina
Vybavení kuchyně: cedník, mísa, mlýnek na pepř, struhadlo jemné, škrabka na brambory
Příležitost: raut, silvestr
Původ: Česko

Ingredience

obecně
bílý jogurt 200 g
cukr moučka min 1 špetka
křen 3 lžíce
majonéza 2 lžíce
olej slunečnicový 2 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
zelí červené kysané 500 g

Postup

pomocí škrabky si očistíme křen a nastrouháme ho najemno
zelí si scedíme a dáme do mísy. Kdo chce, tak si zelí pokrájí na menší kousky. K zelí přidáme nastrouhaný křen
dále přidáme jogurt, majonézu, olej, pepř, trošku soli a cukru. Důkladně zamícháme
ochutnáme a popřípadě dosolíme, dopepříme, dosladíme
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter