Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Hanácký salát | Recept

na tomto salátu už delší dobu ujíždím :-) Nevím proč, ale musím ho mít alespoň jednou za měsíc, jinak mám absťák. Pořád jsem si ho kupoval, ale ode dneška si ho budu vyrábět sám. Do toho kupovaného totiž nedávají křen a ten je tam super :-) Doporučuji podávat s bílým pečivem
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 1 minuta
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
zelí červené kysané 500 gram
křen 3 lžíce
bílý jogurt 200 gram
majonéza 2 lžíce
olej slunečnicový 2 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
cukr moučka min 1 špetka
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: míchání, krájení, strouhání
Typ chodu: svačina
Příležitost: raut, silvestr
Původ: Česko
Postup
Krok 1
pomocí škrabky si očistíme křen a nastrouháme ho najemno
Krok 2
zelí si scedíme a dáme do mísy. Kdo chce, tak si zelí pokrájí na menší kousky. K zelí přidáme nastrouhaný křen
Krok 3
dále přidáme jogurt, majonézu, olej, pepř, trošku soli a cukru. Důkladně zamícháme
Krok 4
ochutnáme a popřípadě dosolíme, dopepříme, dosladíme
Sdílejte recept