Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Hanácký salát | Recept

na tomto salátu už delší dobu ujíždím :-) Nevím proč, ale musím ho mít alespoň jednou za měsíc, jinak mám absťák. Pořád jsem si ho kupoval, ale ode dneška si ho budu vyrábět sám. Do toho kupovaného totiž nedávají křen a ten je tam super :-) Doporučuji podávat s bílým pečivem
Autor receptu
Stáří receptu: 6 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 1 minuta
Ingredience
obecně
3 lžíce křen
2 lžíce majonéza
min 1 špetka sůl
min 1 špetka cukr moučka
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: míchání, krájení, strouhání
Typ chodu: svačina
Příležitost: raut, silvestr
Původ: Česko
Krok 1
pomocí škrabky si očistíme křen a nastrouháme ho najemno
Krok 2
zelí si scedíme a dáme do mísy. Kdo chce, tak si zelí pokrájí na menší kousky. K zelí přidáme nastrouhaný křen
Krok 3
dále přidáme jogurt, majonézu, olej, pepř, trošku soli a cukru. Důkladně zamícháme
Krok 4
ochutnáme a popřípadě dosolíme, dopepříme, dosladíme