Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Hanácký salát

Popis receptu
na tomto salátu už delší dobu ujíždím :-) Nevím proč, ale musím ho mít alespoň jednou za měsíc, jinak mám absťák. Pořád jsem si ho kupoval, ale ode dneška si ho budu vyrábět sám. Do toho kupovaného totiž nedávají křen a ten je tam super :-) Doporučuji podávat s bílým pečivem
Příprava
5
minut
Vaření
1
minuta
  • Způsob přípravy: míchání, krájení, strouhání,
  • Typ chodu: svačina,
  • Potřebné vybavení: cedník, mísa, mlýnek na pepř, struhadlo jemné, škrabka na brambory,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
bílý jogurt 200 g
cukr moučka min 1 špetka
křen 3 lžíce
majonéza 2 lžíce
olej slunečnicový 2 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
zelí červené kysané 500 g
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
pomocí škrabky si očistíme křen a nastrouháme ho najemno
2. krok
zelí si scedíme a dáme do mísy. Kdo chce, tak si zelí pokrájí na menší kousky. K zelí přidáme nastrouhaný křen
3. krok
dále přidáme jogurt, majonézu, olej, pepř, trošku soli a cukru. Důkladně zamícháme
4. krok
ochutnáme a popřípadě dosolíme, dopepříme, dosladíme