Pracuji...
close

Sýrová omáčka z parmazánu

velmi silná sýrová omáčka, která se hodí nejen k těstovinám. Můžete si v ní například i namáčet slané tyčinky, apod. Pokud omáčku podáváte k těstovinám, je dobré si ji pokapat citronovou šťávou. Citron dodá jídlu svěží citrusovou chuť. Základem omáčky je bešamel
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 3 minuty
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
podle chuti
1/2 kus citron
Sdílejte recept
Postup
do malého rozpáleného hrnce či pánve si dáme rozehřát máslo
do rozpuštěného másla přisypeme mouku a důkladně vymícháme hladkou jíšku
za občasného míchání smažíme 3 minuty
jíšku zalijeme mlékem a důkladně rozmícháme. Přivedeme k varu a vaříme za občasného míchání 10 minut
do provařené omáčky prolisujeme česnek
dále přisypeme muškátový květ
přisypeme pepř a parmazán. Důkladně rozmícháme. Vaříme dalších 5 minut a často mícháme. Parmazán se nám krásně rozpustí
nakonec přisypeme nakrájenou petrželovou nať, zamícháme a vypneme plotnu
podáváme nejlépe s těstovinami a kdo chce, tak si může pro zlepšení chuti pokapat citronem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...