Pracuji...
close

Koprová polévka

u nás tuto polévku děláme minimálně dvakrát za měsíc. Máme ji moc rádi. Hlavně proto, že je jednoduchá a taky proto, že ji má ráda moje neteř, která je u nás často
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
1 hrst kopr
2-3 kus brambory
1 kus vejce
4 lžíce máslo
min 1 lžíce cukr krystal
min 1 špetka sůl
min 1 lžíce ocet
200 mililitr smetana 33%
1 kus cibule
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si cibuli nadrobno a v menším hrnci ji dáme smažit na máslo. Smažíme, dokud nám cibule nezačne lehce chytat barvu
k lehce nahnědlé cibuli přisypeme hladkou mouku
mouku důkladně rozmícháme v krásnou jíšku. Za stálého míchání minutku osmahnem
přilijeme vývar (a nebo vodu, kdo nemá vývar) a důkladně rozmícháme (nejlépe metlou). Přivedeme k varu a 5 minut necháme vařit
mezitím si oškrabeme a nakrájíme brambory (na malé kostičky)
nakrájené brambory přihodíme do hrnce a za občasného míchání vaříme doměkka
zatímco se nám vaří brambory, nakrájíme si kopr nadrobno
když máme brambory měkké, přilijeme ocet. Lijte dle vlastního uvážení. Každý má rád kyselou polévku podle své chuti. Myslím, že pro normální chuť stačí lžíce octa. Po nalití octa necháme 3 minuty vařit
přisypeme cukr, trošku soli a pepře a zamícháme. Solte podle slanosti vývaru
přilijeme smetanu, zamícháme a přivedeme k varu
v hrnečku si rozkvedláme vyklepnuté vejce a za stálého míchání vlijeme do polévky. Dvě minuty povaříme
přidáme kopr, rozmícháme, dosolíme, dopepříme, dosladíme a máme hotovo
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
hrnec malý , hrnek , metla
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...