Pracuji...
close

Koprová polévka

u nás tuto polévku děláme minimálně dvakrát za měsíc. Máme ji moc rádi. Hlavně proto, že je jednoduchá a taky proto, že ji má ráda moje neteř, která je u nás často
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
1 hrst kopr
2-3 kus brambory
1 kus vejce
4 lžíce máslo
min 1 lžíce cukr krystal
min 1 špetka sůl
min 1 lžíce ocet
200 mililitr smetana 33%
1 kus cibule
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si cibuli nadrobno a v menším hrnci ji dáme smažit na máslo. Smažíme, dokud nám cibule nezačne lehce chytat barvu
k lehce nahnědlé cibuli přisypeme hladkou mouku
mouku důkladně rozmícháme v krásnou jíšku. Za stálého míchání minutku osmahnem
přilijeme vývar (a nebo vodu, kdo nemá vývar) a důkladně rozmícháme (nejlépe metlou). Přivedeme k varu a 5 minut necháme vařit
mezitím si oškrabeme a nakrájíme brambory (na malé kostičky)
nakrájené brambory přihodíme do hrnce a za občasného míchání vaříme doměkka
zatímco se nám vaří brambory, nakrájíme si kopr nadrobno
když máme brambory měkké, přilijeme ocet. Lijte dle vlastního uvážení. Každý má rád kyselou polévku podle své chuti. Myslím, že pro normální chuť stačí lžíce octa. Po nalití octa necháme 3 minuty vařit
přisypeme cukr, trošku soli a pepře a zamícháme. Solte podle slanosti vývaru
přilijeme smetanu, zamícháme a přivedeme k varu
v hrnečku si rozkvedláme vyklepnuté vejce a za stálého míchání vlijeme do polévky. Dvě minuty povaříme
přidáme kopr, rozmícháme, dosolíme, dopepříme, dosladíme a máme hotovo
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
hrnec malý , hrnek , metla
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...