Česká klasika, kterou si pamatujeme už od školy. Věřte, že domácí plněné knedlíky chutnají výborně a pusťte se do nich. U nás se vaří jako sváteční oběd.
Jednu cibuli si nakrájíme najemno a osmahneme ji na sádle.
Mezitím si nakrájíme uzenou krkovici na malé kostičky a ty pak přihodíme k osmažené cibulce. Maso nemusíme dlouho restovat, stačí jen prohřát. Hotovou směs stáhneme z ohně a necháme stranou.
Teď se vrhneme na těsto. Oloupeme si předem uvařené brambory (nejlépe vařené den předem) a nastrouháme je najemno. Brambory nemusíme vařit úplně doměkka.
Brambory poprášíme škrobem, přidáme k nim mouku, vejce, trochu soli a zpracujeme vláčné těsto. Mouku přidáváme podle potřeby. Už nyní si dáme vařit vodu na knedlíky, protože jakmile knedlíky zabalíme, hned je vaříme, aby těsto dlouho nestálo a nezřídlo. Pak by se mohly rozvařit.
Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta plát silný přibližně 0,5 cm.
Do něj vykrajujeme kolečka, plníme je masovou směsí a balíme.
Zabalené knedlíky vaříme v osolené vodě asi 10 minut.
Před podáváním si ještě připravíme cibulku, kterou budeme sypat na rozkrojené knedlíky. Zbylé cibule si nakrájíme najemno a osmahneme je dozlatova na sádle.