Pracuji...
close

Bramborové knedlíky plněné uzeným

Česká klasika, kterou si pamatujeme už od školy. Věřte, že domácí plněné knedlíky chutnají výborně a pusťte se do nich. U nás se vaří jako sváteční oběd.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
Jednu cibuli si nakrájíme najemno a osmahneme ji na sádle.
Mezitím si nakrájíme uzenou krkovici na malé kostičky a ty pak přihodíme k osmažené cibulce. Maso nemusíme dlouho restovat, stačí jen prohřát. Hotovou směs stáhneme z ohně a necháme stranou.
Teď se vrhneme na těsto. Oloupeme si předem uvařené brambory (nejlépe vařené den předem) a nastrouháme je najemno. Brambory nemusíme vařit úplně doměkka.
Brambory poprášíme škrobem, přidáme k nim mouku, vejce, trochu soli a zpracujeme vláčné těsto. Mouku přidáváme podle potřeby. Už nyní si dáme vařit vodu na knedlíky, protože jakmile knedlíky zabalíme, hned je vaříme, aby těsto dlouho nestálo a nezřídlo. Pak by se mohly rozvařit.
Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta plát silný přibližně 0,5 cm.
Do něj vykrajujeme kolečka, plníme je masovou směsí a balíme.
Zabalené knedlíky vaříme v osolené vodě asi 10 minut.
Před podáváním si ještě připravíme cibulku, kterou budeme sypat na rozkrojené knedlíky. Zbylé cibule si nakrájíme najemno a osmahneme je dozlatova na sádle.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
krájení, vaření, plnění
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...