Pracuji...
close

Hovězí tatarák z falešné svíčkové

hovězí tatarák bych mohl jíst každej den po celý rok :-) Je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Vyvarujte se toho, že tam dáme tunu kečupu. Měli by jste cítit maso a né kečup. Kečup samozřejmě volte kvalitní, jako i ostatní ingredience. Jako přílohu doporučuji co jiného než počesnekované topinky :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Sdílejte recept
Postup
maso omyjeme a zbavíme všech blan či šlach
pomocí mlýnku na maso si maso pomeleme. Já jsem ho mlel na největší otvory, aby maso nebylo moc jemné
namleté maso si dáme do mísy
k masu přidáme všechny ingredience (z vajec pouze žloutky, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme najemno)
tatarák důkladně promícháme, nejlépe rukou. Ochutnáme a podle chuti dosolíme, dopepříme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
míchání, mletí
Typ chodu:
svačina, předkrm
Příležitost:
oslava, raut, svatební hostina
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
Na houby jsem letos moc štěstí neměl, ale i tak jsem našel alespoň něco málo na omáčku. Se smažením ...
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...