Uvař si sám

... nebojte se něco dobrého uvařit

Hovězí tatarák z falešné svíčkové

„hovězí tatarák bych mohl jíst každej den po celý rok :-) Je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Vyvarujte se toho, že tam dáme tunu kečupu. Měli by jste cítit maso a né kečup. Kečup samozřejmě volte kvalitní, jako i ostatní ingredience. Jako přílohu doporučuji co jiného než počesnekované topinky :-)“
Příprava
20
minut
Vaření
5
minut
Ingredience
obecně
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
maso omyjeme a zbavíme všech blan či šlach
2. krok
pomocí mlýnku na maso si maso pomeleme. Já jsem ho mlel na největší otvory, aby maso nebylo moc jemné
3. krok
namleté maso si dáme do mísy
4. krok
k masu přidáme všechny ingredience (z vajec pouze žloutky, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme najemno)
5. krok
tatarák důkladně promícháme, nejlépe rukou. Ochutnáme a podle chuti dosolíme, dopepříme
Způsob přípravy
  • míchání
  • mletí
Typ chodu
  • svačina
  • předkrm
Potřebné vybavení
  • lis na česnek
  • mísa
  • mlýnek na pepř
  • mlýnek na maso
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku