Pracuji...
close

Pórková polévka

Jednoduchá zeleninová polévka, hotová během chvilky.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
min 1 špetka sůl
1 lžíce máslo
100 mililitr smetana 33%
2 kus vejce
1 lžíce krupice
300 gram pórek
Sdílejte recept
Postup
Pórek si nakrájíme na kolečka a pomalu ho orestujeme na másle. Počkáme, dokud nepustí vodu a nezměkne.
Po chvíli přidáme ke změklému pórku muškátový květ, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem.
Když začne polévka vařit, vsypeme do ní krupičku. Pak polévku vaříme na mírném ohni asi 10 minut.
Mezitím si připravíme vejce a šlehačku. V hrnku si nachystáme jedno vejce a jeden bílek. Ve druhém rozmícháme zbylý žloutek ve smetaně. Nejprve přidáme do polévky vejce a pak za stálého míchání smetanu.
Polévku vaříme ještě pár minut a na závěr vmícháme nasekanou petrželku.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
krájení, míchání, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
hrnec , hrnek
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...