Nakládané papriky mám obzvlášť ráda k sekané a bramborové kaši. Proto jsem si udělala zásobu, abych si kdykoliv mohla nějakou papriku dát. Navíc je to tak jednoduché.
Všechny ingredience na nálev dáme do jednoho hrnce. Takže do vody nasypeme cukr, který se rozpustí, přilijeme ocet a olej. Trochu osolíme. Nálev přivedeme k varu.
Papriky očistíme, nakrájíme dle přání a pěkně srovnáme do sklenic. Nebojte se sklenice pořádně naplnit, abyste nemuseli do sklenice nalít příliš nálevu. Do jedné sklenice jsem si papriky nakrájela na proužky. Ty se hodí například při přípravě chlebíčků.
Naskládané papriky zalijeme po okraj horkým nálevem a pořádně utáhneme víčko. Pak je ještě asi 20 minut sterilujeme ve vroucí vodě. Při sterilizaci ponoříme na dno hrnce nějaký hadr či utěrku, aby se sklenice nedotýkaly přímo dna.