Pracuji...
close

Nakládané papriky

Nakládané papriky mám obzvlášť ráda k sekané a bramborové kaši. Proto jsem si udělala zásobu, abych si kdykoliv mohla nějakou papriku dát. Navíc je to tak jednoduché.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
nálev
1 lžička sůl
250 mililitr ocet
1 litr voda
Sdílejte recept
Postup
Všechny ingredience na nálev dáme do jednoho hrnce. Takže do vody nasypeme cukr, který se rozpustí, přilijeme ocet a olej. Trochu osolíme. Nálev přivedeme k varu.
Papriky očistíme, nakrájíme dle přání a pěkně srovnáme do sklenic. Nebojte se sklenice pořádně naplnit, abyste nemuseli do sklenice nalít příliš nálevu. Do jedné sklenice jsem si papriky nakrájela na proužky. Ty se hodí například při přípravě chlebíčků.
Naskládané papriky zalijeme po okraj horkým nálevem a pořádně utáhneme víčko. Pak je ještě asi 20 minut sterilujeme ve vroucí vodě. Při sterilizaci ponoříme na dno hrnce nějaký hadr či utěrku, aby se sklenice nedotýkaly přímo dna.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
krájení, vaření
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...