Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Nakládané papriky

Popis receptu
Nakládané papriky mám obzvlášť ráda k sekané a bramborové kaši. Proto jsem si udělala zásobu, abych si kdykoliv mohla nějakou papriku dát. Navíc je to tak jednoduché.
Příprava
30
minut
Vaření
20
minut
  • Způsob přípravy: krájení, vaření,
  • Typ chodu: příloha,
  • Potřebné vybavení: zavařovací sklenice, hrnec velký,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
buellin
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
paprika červená 2 kg
nálev
cukr krystal 200 g
ocet 250 ml
olej slunečnicový 1 dcl
sůl 1 lžička
voda 1 l
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Všechny ingredience na nálev dáme do jednoho hrnce. Takže do vody nasypeme cukr, který se rozpustí, přilijeme ocet a olej. Trochu osolíme. Nálev přivedeme k varu.
2. krok
Papriky očistíme, nakrájíme dle přání a pěkně srovnáme do sklenic. Nebojte se sklenice pořádně naplnit, abyste nemuseli do sklenice nalít příliš nálevu. Do jedné sklenice jsem si papriky nakrájela na proužky. Ty se hodí například při přípravě chlebíčků.
3. krok
Naskládané papriky zalijeme po okraj horkým nálevem a pořádně utáhneme víčko. Pak je ještě asi 20 minut sterilujeme ve vroucí vodě. Při sterilizaci ponoříme na dno hrnce nějaký hadr či utěrku, aby se sklenice nedotýkaly přímo dna.